vjera

Međugorsko čudo povezalo dva suprotna kraja svijeta

24.07.2016.
u 07:00

Tisuće vjernika pohrlile su ovih dana u Danli, grad u Hondurasu, kako bi vidjele Gospin kip koji plače. Na kipu Djevice Marije koji je, prema navodima međugorske prevoditeljice Filke Mihalj, na Katoličko sveučilište u Danliju donesen upravo iz Međugorja, prije tjedan dana pojavile su se suze, što je izazvalo veliko uzbuđenje među tamošnjim svećenicima i vjernicima jer se vijest, koju je na svojoj naslovnici objavio vodeći dnevni list u Hondurasu “La Tribuna”, a onda se proširila cijelim Hondurasom i okolnim zemljama. “Svjedoci smo kako su Gospi suzile oči, dvije suze su bile na njezinu licu i nosu, a treća na odjeći”, govorili su očevici.

Gospa plače zbog ubojstava

Predstavnici crkve, jasno, s velikim dozom opreza pristupaju cijelom slučaju.

“Ovakve čudnovate pojave treba dobro istražiti i treba proći puno vremena dok se ne dokaže radi li se o čudu”, izjavio je za tamošnje medije Ivis Romero, koordinator pastoralnog centra Katoličkog sveučilišta.

Župnik katoličke crkve Santo Domingo Savio, Tegucigalpa, Juan Angel Lopez kazao je kako je moguće da je Djevica plakala, ali ne tjelesno jer uživa prisutnost Gospodina na nebu!”.

Vjernici, pak, kažu kako ih i ne čudi što je Gospa zaplakala, s obzirom na brojna ubojstva nevinih ljudi koja se svakodnevno događaju u svijetu.

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?