25. lipnja 1981.

Međugorje prvi put bez rijeke stranih hodočasnika slavi 39. obljetnicu Gospina ukazanja. Vidioci Marija i Ivan molili na uočnici

Foto: medjugorje-info.com
1/13
25.06.2020.
u 07:14

Međugorje danas proslavlja 39. obljetnicu Gospina ukazanja. 

Pjesmom „Došli smo ti Majko draga…“ započelo je svečano misno slavlje na uočnicu kojega je na vanjskom oltaru međugorske crkve sv. Jakova predslavio fra Danko Perutina, mostarski gvardijan, u koncelebraciji fra Mire Šege i fra Marinka Šakote i još desetak svećenika.

I došli su svojoj Majci mnogobrojni domaći hodočasnici, najvećim brojem Brotnjaci koji su bili i sudionici prvog zavjetnog hodočašća iz Čitluka do Međugorja - „Zavjet Gospi“, ali i župljani i hodočasnici iz BiH i ponešto iz Hrvatske, piše Medjugorje-info.com.

Fra Danko se u vrlo nadahnutoj propovijedi vratio na same početke ukazanja podsjetivši kako je i te večeri 24. lipnja 1981. godine također bila srijeda i svetkovina Ivandana, i kako je taj dan zauvijek promijenio život ovog kraja i mnoge živote. A to isto i danas Gospa čini i želi činiti preko svakoga od nas, preko Njezine blizine koja se ovdje najviše osjeti – a što svjedoče mnogobrojni hodočasnici koji dolaze u Međugorje već 39. godina – želi mijenjati naša srca, želi nam reći kako Ona i Božji MIR imaju zadnju riječ u ovome svijetu u kojem se danas sije toliko puno straha.

Također je vrlo snažno i hrabro podsjetio kako se ovdje u Međugorju Gospa prije svega predstavila kao KRALJICA MIRA i kako svako dodavanje bilo kojeg drugog epiteta može donijeti samo zbrku! Mir i pomirenje, kultura ljubavi i praštanja doista je ono što danas najviše nedostaje svijetu, a Gospa nas to ovdje u Njezinoj školi uči već godinama.
„Dragi župljani ovo je vrijeme zahvale Bogu jer i mi kao Elizabeta možemo reći „Otkuda da meni dođe Majka našega Gospodina?“ Tako i mi možemo reći: ' Otkuda da je Gospa došla nama, jer smo slabi i nejaki… Ali Gospa nas je izabrala jer smo jake vjere, jer smo spremni svjedočiti, jer je nećemo zanijekati… I stoga je velika uloga naša ne samo za nas, nego i za cijeli svijet! – podsjetio je sve prisutne u završnoj riječi međugorski župnik fra Marinko Šakota. Nakon njega, kao što je običaj u devetnici ukazanja, Gospin hvalospjev „Veliča“ predmolili su Marija Pavlović Lunetti i Ivan Dragičević.

Nakon večernje svete Mise uslijedilo je zajedničko jednosatno klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom sakramentu, koje se nastavilo u tišini do 6 sati ujutro.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?