Sve prošlo u najboljem redu

Medicinska sestra i vozač heroji u Busovači, porodili djevojku bez komplikacija

storyeditor/2024-01-07/porodili.jpg
Agencije
08.01.2024.
u 16:19

Budući da je dežurna sestra Dževada Mekić prilikom pregleda utvrdila da je porod već počeo, uspješno ga je i obavila u vozilu

Prošlog tjedna u vozilu Hitne pomoći medicinska sestra Dževada porodila je trudnicu iz Busovače koja je rodila zdravu bebu. Sve se dogodilo oko 00.15 u noći sa srijede na četvrtak kada je u transportu PMP pronađena trudnica s jakim bolovima te je bilo nužno da se hitno preveze u bolnicu u Novoj Biloj. Budući da je dežurna sestra Dževada Mekić prilikom pregleda utvrdila da je porod već počeo, uspješno je porodila dvadesetogodišnju majku, a vrsna vožnja Emila Rajića, koji je žurio da se stigne u bolnicu, ali da rodilja ne osjeti nikakvu uznemirenost, itekako je doprinijela uspješnom produ.

U razgovoru za busovacki.ba Dževada je kazala kako je porod u vozilu Hitne medicinske pomoći puno teži, ali da je iznimno lijep osjećaj nakon svega.

Svoj profesionalizam, stručnost i herojstvo pokazala je u pravom trenutku.

- Moram biti iskrena, našla sam se pred velikom odgovornošću, ali sam i prihvatila situaciju, mlada je majka, da dam sve od sebe. Imala sam i više rodilja tijekom rata i poslije, ali nisam imala priliku porađati u vozilu Hitne medicinske pomoći. Naravno, mnogo je lakše u uvjetima da radite jer mnogo su teži uvjeti u vozilu - navela je.

S novopečenom majkom je sve u redu.

- Hvala Bogu, prošlo je sve u najboljem redu. Najvažnije je da je pacijentica surađivala i pratila moje savjete. Rodilju smo predali uredno u bolnicu u Novoj Biloj u stabilnom stanju - izjavila je Dževada.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije