Izborna skupština

Matuško: Zajedno ćemo nastaviti raditi za dobrobit svih žitelja Neuma

neum
06.07.2019.
u 12:21

U kinodvorani Grand hotela Neum održana je izborna skupština HDZ-a BiH Neum na kojoj je izabran novi sastav Općinskog i Nadzornog odbora neumskog HDZ-a BiH. Izbornu skupštinu otvorio je predsjednik OO HDZ-a BiH Neum dr. Živko Matuško, koji je podnio izvješće o radu stranke u proteklom mandatu. Iznio je najvažnije stranačke aktivnosti koje su od važnosti kako za Općinski odbor Neuma tako i za stranku u cijelosti. Važno obilježje proteklog mandata svakako su lokalni i opći izbori za koje je stranka postigla više nego očekivane izborne rezultate. Na općim izborima održanim 2018. HDZ BiH je u općini Neum potvrdio svoju premoć ispred svih drugih stranaka. Nakon dugo vremena dobili su i svoju predstavnicu u Skupštini HNŽ-a.

Predsjednik OO HDZ-a BiH dr. Živko Matuško posebice je istaknuo kako je HDZ BiH Neum stožerna stranka hrvatskog naroda koja promiče, štiti i brani hrvatske nacionalne interese te kao takva traži veliki stupanj jedinstva u obrani svojih prava i ciljeva. - Sve drugo trebalo bi doći na red nakon rješavanja tog pitanja - istaknuo je. Posebice su bazirani na zaštitu obitelji i mladih te naglasak stavljaju na skrb i zaštitu hrvatskih branitelja, obitelji poginulih branitelja, ranjenih, bolesnih i nemoćnih. U gospodarstvu nastavljaju rasti i graditi samopouzdanje i vjeru u vlastite snage i potencijale. Njeguju odlične prijateljske odnose sa susjednim općinama. Sve su to neke od smjernica prema kojima će HDZ BiH Neum nastaviti svoj rad u idućem mandatu. Uime predsjednika HDZ-a BiH dr. Dragana Čovića skupštini je nazočila dopredsjednica HDZ-a BiH i zastupnica u Parlamentu BiH Darijana Filipović te Damir Džeba, predsjednik Kluba Hrvata u Skupštini HNŽ-a. Od pozvanih 99, izbornom procesu pristupila su 94 izaslanika iz svih temeljnih ogranaka HDZ-a BiH općine Neum te je izabran novi saziv od 21 člana Općinskog i 3 člana Nadzornog odbora. Također su izabrani i izaslanici za županijsku izbornu skupštinu. U novi saziv Općinskog odbora HDZ-a BiH Neum izabrani su: Tihomir Putica, Bojan Goluža, Zorica Sentić, Stjepan Zovko, Danijel Prkačin, Ana Knežević, Živko Matuško, Ivan Knežević, Mirko Pavlović, Ivica Bačić, Tonka Perić, Branimir Butigan, Milan Njavro, Ivan Krešić, Dragan Jurković, Miroslav Jurković, Mario Martić, Cvitan Konjevod, Ivan Koncul, Ante Sentić i Nikola Vukasović. U Nadzorni odbor HDZ-a BiH Neum izabrani su Zdenko Mimica, Josip Matuško i Jurica Pavlović, a izaslanici za županijsku izbornu skupštinu su Živko Matuško, Vinko Sentić, Vera Konjevod, Zorica Sentić, Branimir Butigan, Ante Sentić i Ivan Kuzman. Matuško je još jednom pozvao na zajedništvo unutar stranke u cilju ostvarivanja što boljih interesa stanovnika općine Neum te je zahvalio svim izaslanicima na dolasku i pozvao i one kandidate koji nisu izabrani u Općinski odbor HDZ-a BiH Neum da zajedno nastave raditi za dobrobit svih žitelja Neuma. Članovi HDZ-a BiH Neum pokazali su snagu i odlučnost da se još više osnaži politika koja se provodi u ovoj općini unatoč svim trenutačnim problemima. - Jedno je sigurno, HDZ BiH Neum ima još dosta prostora za širenje svog utjecaja, ima potencijala za provođenje interesa hrvatskog naroda i ostvarenja njegove pune ravnopravnosti u BiH - istaknuto je. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?