Humanitarni koncert

Mate Bulić i Miroslav Škoro na ‘Blatničkim notama dobrote’

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
07.07.2016.
u 07:00

Aktivno sudjelovanje na dobrotvornim koncertima poznata je i prepoznatljiva vrlina “kralja hrvatske dijaspore”, popularnog Brotnjaka iz Donje Blatnice, Mate Bulića. Kako bi na neki način pomogao svom rodnom kraju, sredinom kolovoza 2012. godine Mate Bulić sa svojim prijateljima na prostranom platou ispred mjesne crkve sv. Franje u svojoj rodnoj Donjoj Blatnici održao je prvi dobrotvorni koncert pod nazivom “Hvala, prijatelji” na kojem su prikupljana sredstva za uređenje dvorišta i okoliša tamošnje područne crkve.

Nezabilježen spektakl

Bio je to veličanstveni glazbeni spektakl i ugođaj kakav nikad prije nije zabilježen u Brotnju, a upriličio ga je Mate Bulić sa svojim brojnim prijateljima - odreda poznatim estradnim umjetnicima. Bulić je tada odlučio u kolovozu svake godine nastaviti tradiciju održavanja humanitarnih koncerata u svojoj Donjoj Blatnici, u koje se uključuju brojni njegovi prijatelji, župni ured Čerin, ali i cijela Blatnica.

Od članova Organizacijskog odbora doznali smo da će Mate Bulić sa svojim Blatničanima i ove godine, točnije u ponedjeljak, 8. kolovoza, u svojoj D. Blatnici okupiti brojne prijatelje i estradne umjetnike s kojima će na prostranom platou ispred crkve upriličiti peti humanitarni glazbeni spektakl pod simboličnim nazivom “Blatničke note dobrote”.

Ovih je dana obznanjeno da će na ovogodišnjem koncertu 8. kolovoza u D. Blatnici nastupiti brojna poznata imena hrvatske i bh. glazbene scene, među kojima i: Miroslav Škoro, Tomislav Bralić i klapa Intrade, Opća opasnost, Vatra, Jole, Dalmatino, Pamela Ramljak, Matija Vujica, Jozo Vučić, Zoran Begić, Hercegovački bećari, Nešto između, Narodni dar, klapa Pasika te, naravno, nezaobilazni domaćin Mate Bulić, ali i neki gosti iznenađenja. Sve su to razlozi radi kojih se pozivaju posjetitelji da u što većem broju dođu na taj najveći ovogodišnji glazbeni spektakl u Hercegovini te im je zajamčen jedinstven i nezaboravan provod.

Za studentski dom

- Osim zabave i druženja uz pjesmu ovaj koncert će, kao i svi dosadašnji, biti humanitarnog karaktera.

Prigoda je to za prikupljanje novčanih sredstava za pomoć raznim humanitarnim projektima u Hercegovini. Tako će i ove godine dio sredstava s koncerta biti namijenjen za prvi studentski dom za siromašne studente u Bosni i Hercegovini, koji se gradi pri Hercegovačkoj franjevačkoj provinciji u Mostaru, a dio će biti usmjeren za nekoliko sakralnih objekata s područja Hercegovine - ističu članovi OO-a.

Zasigurno će 8. kolovoza Matin humanitarni koncert “Blatničke note dobrote” biti najveći glazbeni događaj organiziran ovoga ljeta u Hercegovini gdje se očekuje 20-ak tisuća posjetitelja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?