Martinović: Požar u Širokom Brijegu ugašen, na Čvrsnici stabiliziran

Požar
ilustracija
27.08.2017.
u 11:31

 Požar koji je u subotu u 15.30 sati izbio na Bošnjakovom brdu, u blizini samog središta Grada Širokog Brijega, jutros je konačno ugašen, kazao je Feni ravnatelj Uprave Civilne zaštite Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ) Drago Martinović.

Podsjetio je da je požar ugašen u subotu večer, ali da ga je iza polnoći ponovno aktivirao vjetar.

- Kako su na požarištu ostali dežurati širokobriješki vatrogasci tijekom noći, požar koji je izbio iza 02:00 sati je brzo ugašen i kuće, koje su bile uz samo požarište, su ponovno obranjene – kazao je Martinović.

Požar su gasili pripadnici Vatrogasnog društva Široki Brijeg, te GSS-a Široki Brijeg i mještani, a njima su tijekom subote u pomoć bili pristigli vatrogasci iz Gruda, Mostara i Čitluka te članovi GSS-a Grude kao i mještani te dobrovoljci.

Prema pisanju pojedinih medija, požar je izazvao jedan mještanin koji je palio korov oko svoje kuće. Vatru je uspio ugasiti, barem je tako mislio, te je otišao u kuću da bi se kasnije uspostavilo da ona u potpunosti nije bila ugašena pa se proširila prema brdu.

Po riječima ravnatelja Uprave CZ ZHŽ-a, i požar na planini Čvrsnici, na području općine Posušje, je stabiliziran.

- Vatrogasci su ugasili požar koji je bio zahvatio visoku borovu šumu, a koji je prijetio da se proširi prema vikend naseljima na Blidinju- kazao je Martinović. Dodao je međutim, kako će na tom požarištu posuški vatrogasci morati i dalje dežurati.    

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?