hdz bih donio odluku

Martinović, Džeba i Raguž idu u Dom naroda iz HNŽ-a

22.01.2019.
u 12:00

Na jučer održanoj sjednici Predsjedništva Županijskog odbora HDZ-a BiH HNŽ-a odlučeno je kako će Tomislav Martinović, Damir Džeba i Iva Raguž biti kandidirani za Dom naroda Federacije BiH iz Hercegovačko-neretvanske županije, piše Večernji list BiH. Na ovaj način stekli su se uvjeti da Skupština spomenute županije donese odluku o izboru izaslanika u Doma naroda FBiH jer su ranije predstavnici srpskog i bošnjačkog naroda već završili ovaj posao. Zanimljivo je kako je situacija i dalje neizvjesna kada je u pitanju izbor izaslanika u Dom naroda FBiH iz reda srpskog naroda jer je svoju listu predala Zora Dujmović iz HDZ-a BiH, ali i Vesna Saradžić iz SDP-a. Stoga će Središnje izborno povjerenstvo BiH morati provesti dodatne procedure kako bi se u konačnici jedna od njih izabrala u najviše zakonodavno tijelo u Federaciji.

Bez iznenađenja

Treba naglasiti kako imena koja HDZ BiH šalje u Dom naroda FBiH iz HNŽ-a ne predstavljaju nikakvo iznenađenje, osobito kada je u pitanju Tomislav Martinović, koji pripada redu najiskusnijih hrvatskih zastupnika u BiH i jedan je od onih koji poznaju procedure u zakonodavnim tijelima do u detalje. Osim Doma naroda, Predsjedništvo Županijskog odbora HNŽ-a jučer je odlučivalo i o dokumentu koji će biti ponuđen strankama koje žele participirati u vlasti u ovoj županiji iduće četiri godine. Lista Hrvatskog narodnog sabora BiH, koju predvodi HDZ BiH, apsolutni je pobjednik na listopadskim izborima u HNŽ-u i ranije je bilo najavljeno kako će ostalim strankama biti ponuđen program po kojem će se raditi iduće četiri godine. - Taj program jučer je dobio potporu Predsjedništva Županijskog odbora HDZ BiH i bit će upućen strankama koje imaju zastupnike u Skupštini HNŽ-a. Oni koji prihvate ovaj program participirat će u budućoj vlasti, dok će ostali prijeći u oporbu - rekli su jučer za Večernji list u HDZ-u BiH.

Cilj široka koalicija

Dodali su kako na ovaj način žele izbjeći blokade koje su se pojavljivale u radu aktualne županijske vlasti u Mostaru te je naglašeno kako je cilj HDZ-a BiH i dalje okupiti jednu široku koaliciju stranaka koja će činiti buduću vlast i osigurati njezin neometan rast. Iz HDZ-a BiH poručili su kako program sadrži niz zakona koji moraju biti usvojeni u budućem razdoblju te kako se radi o aktima koji bi trebali donijeti bolje funkcioniranje županije, poboljšanje uvjeta života na ovome području i otvaranje novih radnih mjesta. Dodali su kako je naglasak na gospodarskom stanju u županiji koje u budućem mandatu mora biti dodatno unaprijeđeno kako bi se smanjio broj onih koji odlaze sa ovih prostora i povećao broj onih koji žele u ovoj županiji graditi svoju budućnost. Kakav će biti odgovor na program koji nudi HDZ BiH saznat ćemo vjerojatno do kraja tjedna. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije