Poznati psiholog

Marko Romić: U borbi protiv koronavirusa svi imamo važnu ulogu

24.03.2020.
u 14:32

Živimo u dobu koronavirusa. Sve ono što smo jučer smatrali neophodnim, bez čega nismo mogli, danas nam je tako nevažno. Okrenuti smo ukućanima, usmjeravamo poglede prema nebu, dijelimo molitve, jednostavno spustili smo se na zemlju nakon dugih lutanja.

Međutim, realnost je i da smo tek na početku bitke protiv pošasti koja će, već se sada može reći, obilježiti 21. stoljeće.

Stoga smo kontaktirali Marka Romića, psihologa iz Mostara koji ima pune ruke posla, a ovo mu je dodatni izazov s obzirom da se sjajni stručnjak, osobito popularan među mladima, kao i većina njegovih kolega prvi put susreće s jednom ovakvom pandemijom.

Tražili smo ga da za čitatelje portala Vecernji.ba savjet kako se nositi s usamljenošću i svojevrsnom društvenom izoliranošću jer u ovakvim uvjetima smo svi izolirani s obzirom da nema druženja ni okupljanja. - Savjet bi bio da cijelu situaciju shvatimo kao izazov u kojem svi imamo važnu ulogu. Trebamo strukturirati svoje vrijeme, napraviti dnevne planove u kojima će biti korisne aktivnosti. Ne smijemo samo sjesti i čekati kad će ovo proći. Ovo je prilika da budemo korisni sebi, svojoj obitelji, zajednici. Iskoristimo je. Također, trebamo imati na umu cilj koji želimo ostvariti, a cilj nam je sačuvati zivote i zdravlje što većeg broja ljudi, nasih bližnjih i nas samih. U ovoj situaciji svi smo važni, svi možemo dati svoj doprinos ostvarenju zajedničkog cilja. Dva tjedna ili mjesec dana proći će brzo. O nama ovisi koliko koliko zaraženih i mrtvih ćemo tada brojati. Neka taj broj bude što manji - istaknuo je za portal Večernjeg lista BiH najpoznatiji psiholog u Hercegovini koji će i u danima koji slijede imati korisne savjet za zajednicu koja ovih dana traži savjete u borbi s nevidljivim neprijateljem.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?