Dopredsjedniku HDZ-a BiH i predsjedniku Federacije BiH

Marinko Čavara primio izaslanstvo Lovačkog saveza Herceg Bosne

05.10.2017.
u 14:43

Dopredsjedniku HDZ-a BiH i predsjedniku Federacije BiH Marinku Čavari izaslanstvo Lovačkog saveza Herceg Bosne uručilo poziv za svečano obilježavanje 25. obljetnice utemeljenja Lovačkog saveza Herceg Bosne, koje se održava 14. listopada u Mostaru.

Izaslanstvo Saveza u sastavu Slavko Marin predsjednik, Ilija Vrljić predsjednik skupštine i Ivica Lučić tajnik, je upoznalo predsjednika Čavaru sa stanjem i prilikama u lovstvu u Federaciji BiH i zatražilo potporu institucionalnom pozicioniranju lovstva unutar postojećeg sustava u Federaciji BiH.

Istaknuli su kako je po Zakonu o lovstvu divljač državno vlasništvo i dobro od općeg interesa koje uživa posebnu brigu i zaštitu, zato lovstvo treba imati jednakopravan status sa šumarstvom, poljoprivredom, vodoprivredom i veterinarstvom. Poradi navedenoga neophodno je da se na razini resornog federalnog ministarstva po uzoru na zemlje EU, utemelji posebna uprava za lovstvo koja će kreirati startegije, zakonsku regulativu, projekte razvoja, stručno osposobljavanje o uzgoju i zaštiti divljači kao i ostale segmente značajne za razvoj lovstva.

Dopredsjednik HDZ-a BiH i predsjednik Federacije BiH je izrazio spremnost institucionalno pomoći lovstvu i dati potporu prijedlozima koji će pridonijeti razvitku i afirmaciji lovstva u Federaciji BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?