Predsjednik Federacije BiH

Marinko Čavara otvorio 11. dane Tolise

15.06.2017.
u 11:38

Predsjednik FBiH Marinko Čavar u srijedu navečer otvorio je 11. dane Tolise koji će u iduća četiri dana biti popraćeni brojnim kulturnim, zabavnim i sportskim sadržajima.

– Drago mi je što me zovete prijateljem Tolise i Posavine jer tako se i osjećam. Visoko cijenim vaše napore da i u teškoj ukupnoj situaciji organizirate Dane Tolise čime dokazujete da ovdje želite biti gdje su vaša stoljetna ognjišta. Uređenim oranicama i dvorištima ovaj narod pokazuje s koliko ljubavi živi na ovome prostoru, stoga mi je čast otvoriti manifestaciju koja promovira Tolisu i Posavinu - kazao je predsjednik FBiH.

Predsjednik Vlade Županije Posavske Marijan Klaić naglasio je kako je ova kulturna manifestacija ponos Tolise ali i cijele Županije Posavske.

- Ovo su sadržaji koji promoviraju našu kulturnu baštinu, stoga će Vlada Županije Posavske podupirati ovu, kao i ostale slične manifestacije u tri posavske općine - istaknuo je Klaić.

Prigodne riječi okupljenima uputili su i Mario Oršolić ispred organizatora zaklade "Terra Tolis", gvardijan toliškog samostana fra Mario Jurić i Stanko Vincetić, načelnik općine Orašje.

Tijekom ovogodišnjih  Dana Tolise obilježit će se 90 godina KUD-a "Kralj Tomislav", 70 godina NK "Sloga" i 40 godina DVD Tolisa.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?