Otac teroriste

Manchesterska veza terorista sa BiH!

01.06.2017.
u 10:42

Nova saznanja o teroristi iz Manchestera i njegovoj povezanosti sa ratom u BiH

Otac teroriste Salmana Abedija koji je počinio masakr u Engleskoj, tijekom rata u BiH bio je povezan sa zloglasnom jedinicom "El mudžahid".
Abedi je prvi put u BiH boravio 1993. godine i bio je u kontaktu s pripadnicima takozvane "Alžirske grupe".

Ramadan Abedi je 1993. godine pobjegao iz Libije u Englesku, gdje je dobio politički azil zbog borbe protiv libijskog predsjednika Moamera Gadafija, a od 1994. posjedovao je britansku putovnicu sa kršćanskim imenom, prenosi rtrs.tv

Upravo britanske obavještajne službe vrbovale su i poslale Abedija u BiH, tvrdi ekspert za sigurnost Dževad Galijašević.

- Netko tko je izbjeglica, netko tko traži azil od jedne vlade a da istovremeno dobije britansku putovnicu sa kršćanskim imenom i da poslije s tom putovnicom krstari Europom, da se povezuje s islamističkim organizacijama i vraća u London... pa jasno je kako je on projekt obavještajne zajednice Velike Britanije, kaže Galijašević.

Koristeći tu putovnicu Abedi je na ove prostore dolazio s pripadnicima snaga UN. Za mjesec dana boravka obišli su područja Zenice, Maglaja i Travnika, a zadatak im je bila sanacija borbenih sukoba između Hrvata i Bošnjaka.

- Svugdje se tu vide tragovi, svugdje se tu vidi koliko je Al Kaida gradila moćnu infrastrukturu u BiH, dodaje Galijašević.

Postalo je uobičajeno da se, nakon svakog terorističkog napada u europskim zemljama, pojavi trag koji vodi do BiH, ističu stručnjaci.
Predrag Ćeranić, stručnjak za sigurnost, ističe da teroristi, odnosno dio mreže kojoj pripada, ili je bio u BiH u ratu ili ima veze s oružjem ili municijom porijeklom iz BiH,

Teroristički napad u Manchesteru u kojem su poginule 22 osobe rukopis je Al Kaide, koja je partner britanskih obavještajnih zajednica, smatraju stručnjaci.

Video možete pogledati OVDJE

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije