ZOVKO PREDALA AKREDITIVE MALTEŠKOJ PREDSJEDNICI

Malta s BiH posebno želi surađivati u oblasti obrazovanja

Zovko
21.05.2016.
u 07:15

Veleposlanica BiH u Italiji Željana Zovko predala je akreditivna pisama predsjedniku Malte Mariji Luisi Koleiro Preka na svečanosti u Predsjedničkoj palači u La Valeti, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Tijekom sastanka razmatrani su bilateralni odnosi dvije zemlje, ali je najveća pažnja posvećena europskom putu BiH i aplikaciji koju je BiH nedavno podnijela.

zovko z

Predsjednica Malte je posebno naglasila da će njezina zemlja tijekom svog predsjedavanja EU u 2017. godini posebnu pažnju posvetiti zemljama kandidatima i uopće temi proširivanja EU.

Koleiro Preka je istaknula da je vladavina prava, ekonomski razvoj i stabilnost cijelog Balkana od posebnog značaja za cijelu EU, a posebno za Mediteranske zemlje.

zovko3

Veleposlanica Zovko se zahvalila na podršci koju Malta daje Bosni i Hercegovini, te izrazila nadu da će dobri politički odnosi između dvije zemlje nastaviti i dalje da se razvijati, te da BiH i Malta imaju istovjetan stav po brojnim međunarodnim pitanjima i problemima s kojima se svijet suočava.

Obostrano je izražena želja da dvije zemlje unaprijede suradnju na brojnim poljima, a malteška predsjednica je suradnja u oblasti obrazovanja posebno poželjna

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?