Dominik Raškaj

Malim stvarima se mijenja kvaliteta života

28.10.2020.
u 18:49

Na predstojećim lokalnim izborima na listama za različite dužnosti pojavit će se i veliki broj mladih, koji se žele okušati u politici i mijenjati stvarnost. Neki od njih su se već istaknuli svojim originalnim idejama i pristupom. 

Dominik Raškaj ima 23 godine i već je dobro poznat javnosti, ne samo svoje Gračanice, već i Bosne i Hercegovine. Bavi se odnosima s javnošću, a u politici je još od srednjoškolskih dana. Bio je kandidat općim izborima 2018. ujedno i najmlađi kandidat i nosilac liste za skupštinu TŽ. Na ovim izborima na listi je Naše stranke za gradsko vijeće Gračanice pod rednim brojem 25.

„Ušao sam u politiku jer me motivira ta šutnja političara na sve silne problem kroz sve ove godine i kako olako odmahujemo rukom na iste. To je vrijeme sada prošlo i neke stvari treba reći!“ – rezolutan je mladi političar. On se u kampanji zalaže za male stvari koje mogu donijeti kvalitetu života u lokalnoj sredini.

Tako je podijelio šokantne informacije, ali i fotografije vozila i opreme Vatrogasne brigade iz Gračanice, koji su kako je naveo stari preko 40 godina. Kritika je urodila plodom jer je grad reagirao i obećao izdvojiti pola milijuna maraka za nabavku dva nova suvremena vozila. 

“Osjećam se ispunjeno i sretno jer znam da sam svojim kritikama povećao sigurnost građana njihove imovine i poslovnih subjekata. Ja sam zapravo govorio ono što većina ljudi misli, ali ne izgovara naglas. Sada idemo do kraja ispratiti natječaj koji će se raspisati i da napokon nakon 1985. godine kada je zadnji put kupljeno novo vatrogasno vozilo, Grad Gračanica bude moderan grad i ima dva nova suvremena vatrogasna vozila!” - poručio je Dominik Raškaj.

Nedavno je objavio na svom Facebook profilu i kritiku lokalne vlasti tvrdeći da je ovo jedini grad u BiH koji gasi gradsku rasvjetu navodno zbog uštede, a ne misleći pri tome na sigurnost građana i prometa. Zauzeo se za potpunu obnovu rasvjete u gradu i svim mjesnim zajednicama novim led rasvjetnim tijelima, čime bi se uštedjelo, te za rad rasvjete cijelu noć, čime bi se povećala sigurnost grada, građana i imovine. 

Smatra kako se gradska uprava treba prvo pozabaviti osnovnim lokalnim problemima, koji se tiču svih građana i njihove imovine, a tek onda voditi visoku politiku. Nažalost u većini sredina je obratno.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije