Poticaji

Male tvrtke dobivat će novac za razvoj gospodarstva i od Federacije BiH

09.03.2017.
u 07:00

U izvješću rada Vlade Federacije BiH i njezinih ministarstva, između ostalog, je iz Ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta, najavljeno kako će tijekom ove godine biti konačno doneseni planovi za poticanje razvoja malog gospodarstva.

Ukupna sredstva

U izvješću ovog ministarstva stoji kako je urađen nacrt Zakona o obrtu i srodnim djelatnostima, no nisu, kako ističu, “uspjeli realizirati izradu nacrta ova dva zakona”. “Zakon radimo, formirana je radna skupina za njegovu izradu, a u 2017. smo ga planirali dostaviti Vladi na utvrđivanje. To u prijevodu znači da bi male tvrtke u budućnosti dobivale novac za svoj rad i zapošljavanje novih djelatnika. Naime, za subvencije privatnim poduzećima i poduzetnicima - financiranje prvog zapošljavanja i samozapošljavanja, prema izvješću Ministarstva razvoja, poduzetništva iz prošle godine i obrta, predviđena su sredstva u ukupnom iznosu od 50,000.000 KM koja se realiziraju preko Ministarstva i Federalnog zavoda za zapošljavanje te županijskih službi za zapošljavanje. Financijska sredstva podijeljena su s ekonomskog koda “614500” po županijama u ovisnosti o broju nezaposlenih osoba.

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije