Mljekara Livno drugu godinu zaredom dobila veliko priznanje Međunarodnog instituta za kvalitetu i ukus (ITQI) iz Bruxellesa

Maksimalne tri zvjezdice za izniman okus i superiornu kvalitetu livanjskom siru

28.01.2023.
u 08:49

Međunarodni institut za kvalitetu i okus (ITQI) iz Bruxellesa drugu godinu zaredom dodijelio je livanjskom siru koji se proizvodi u Mljekari Livno priznanje "Superior Taste Award" s maksimalne tri zvjezdice za izniman okus i superiornu kvalitetu, piše portal Večernjeg lista BiH.

Više od 200 stručnjaka

Nagradu dodjeljuje žiri sastavljen od više od 200 renomiranih stručnjaka za hranu, pomno odabranih iz najprestižnijih kulinarskih asocijacija i top-institucija, kao što su "Le Guide Michelin" i "Gault & Millau". Proizvodi se ocjenjuju metodom slijepog testiranja na temelju izgleda, mirisa, teksture i okusa, a pritom sucima nisu poznati brend ni podrijetlo testiranog proizvoda.

Vlasnik Mljekare Livno i direktor ove kompanije čestitali su i zahvalili svima koji su doprinijeli ovom uspjehu s nadom da će ovo priznanje doprinijeti širenju poslovanja i boljem pozicioniranju kompanije i njezinih proizvoda. Vlasnik Mljekare Livno navikao je na nagrade i za vina. Naime, na glasovitom "Decanteru" u Londonu, na pripetavanju zlatnih medalja, dva vina proizvedena u vinariji u Domanovićima (sada Vinarija "Domano" Čapljina) dobila su - platinaste medalje.

Čuvari tradicije

Mljekara Livno istinski je dom livanjskog sira. Čuvar je tradicije proizvodnje vrhunskog sira koja je počela već krajem 19. stoljeća. Jedinstven način proizvodnje po originalnoj recepturi prenosi se generacijama da bi se dobio sir visoke kvalitete i posebnih svojstva teksture, mirisa i okusa i to su još jednom potvrdili i stručnjaci na svjetskoj razini. U posljednjih nekoliko mjeseci Mljekara Livno osvojila je niz međunarodnih priznanja, od kojih bismo istaknuli dva najrecentnija.

Značajno priznanje stiglo je i krajem prošle godine iz Velike Britanije, gdje je Mljekara Livno na međunarodnom natjecanju World Cheese Awards, poznatom i kao Oscar za sireve, osvojila četiri medalje za različite vrste sira.

Na navedenom natjecanju 230 sudaca, stručnjaka za sir, ocjenjivalo je više od 4000 različitih sireva iz cijelog svijeta. Livanjski sir Mljekare Livno osvojio je srebrnu medalju u kategoriji tvrdih kravljih sireva, što nam je iznimno priznanje za rad, ali i poticaj za budućnost. U Upravi Mljekare Livno kažu:

- Zahvaljujući najvišim standardima higijene i sigurnosti hrane koje primjenjujemo u svojim proizvodnim procesima stigli smo na tržišta diljem Europe i Sjedinjenih Američkih Država. Livanjski sir Mljekare Livno ušao je u domove ljudi od Španjolske do Bugarske, Njemačke i Austrije pa sve do Danske, Švedske i Finske.

Predanost i posvećenost svih djelatnika Mljekare Livno zasigurno su jedan od najvažnijih razloga zašto je livanjski sir dobio mnogobrojne međunarodne nagrade i priznanja. •

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?