NEPRIMJEREN SADRŽAJ

Maknuto 8 milijuna videozapisa s YouTubea - najviše prigovaraju oglašivači

25.04.2018.
u 08:40

Najveći problem s neprimjerenim sadržajem na YouTubeu imaju oglašivači koji im prigovaraju zbog nasilnog sadržaja na kojem se prikazuju njihovi oglasi

YouTube je objavio izvješće u kojem navode kako su u razdoblju od listopada do prosinca 2017. godine maknuli preko osam milijuna videozapisa s platforme .  

Naveli su kako su većinom skinuli videozapise koji nisu odgovarali smjernicama komunikacije na YouTubeu, odnosno bili su ili takozvani "spamovi" ili su u sebi sadržavali sadržaj za ostale što oni strogo zabranjuju.

- Ovo pokazuje naš napredak u vidu micanja sadržaja koji krše načela naše platforme - poručili su iz Googlea, vlasnika YouTubea. 

Prema izvješću, 6,7 milijuna zapisa je maknuto prijavom od strane samog programa, a ne od ljudi, a od toga ih čak 76% nije imalo nijedan pregled. Najveći problem s neprimjerenim sadržajem na YouTubeu imaju oglašivači koji im prigovaraju zbog nasilnog sadržaja na kojem se prikazuju njihovi oglasi.

  Najgori primjeri nasilnog sadržaja su oni koji veličaju nacizam, pedofiliju, šovinizam i rasizam, a upravo njih, preko svojih oglasa, sponzoriraju veliki oglašivači praktički im davajući novac, a što velike kompanije nikako ne žele jer su se tako nedavno oglasi pojavljivali i na videozapisima ISIL-a. 

- Mislim da je to problem same politike YouTubea koji je godinama podržavao i poticao sve da objavljuju praktički sve na platformi. To nas je dovelo do ekspanzije sadržaja koji se više ne može nadzirati - rekla je Nicole Perrin, analitičarka eMarketera za CNN. 

S njom se složio i Daniel Ives, voditelj istraživanja na GBH Insightsu koji je rekao kako se - "Google i YouTube suočavaju s povećanim pritiskom kada je u pitanju praćenje i upravljanje neprimjerenim sadržajem na njihovoj platformi" - te za kraj dodao - "Transparentnost je ključna u ovoj situaciji i ovim izvješćem pokazuju da su spremni na borbu s ovim problemom."  

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?