Dvije godine od rekordnog snijega

Majstorović: Godinu 2012. ćemo pamtiti po dva velika rekorda

Šibenik snijeg
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
04.02.2014.
u 15:10

Večernji list se putem web stranice obraćao svojim čitateljima, pet dana nas nije bilo na kioscima

BiH je bila paralizirana, nastava obustavljena, ulice puste, mediji nečujni... Takvo jutro dočekalo je BiH 4. veljače 2012. kada je rekordni snijeg zatrpao bosanskohercegovačke gradove.

Situacija u Mostaru bila je krajnje dramatična, a Večernji list se putem online medija svakodnevno obraćao svojim čitateljima. Pet dana nas nije bilo na kioscima.

Općine i gradovi redom su proglašavali elementarnu nepogodu. Duge i hladne noći proživljavali su građani Bosne i Hercegovine.

- Tu godinu ćemo pamtiti po dva velika rekorda, visini snijega i visokim ljetnim temperaturama. Obilježile su je velike suše sa najmanje padalina u 120 godina. Promjenjivost vremena je sve veća i rekordi su sve češće mogući - kaže meteorolog Željko Majstorović. 

Ističe da ovaj mjesec neće obilovati snježnim padalinama.

- Ovaj mjesec će biti topliji i sa manje padalina od višegodišnjeg prosjeka. Biti će dosta toplo, naročito u drugoj polovini mjeseca - istaknuo je Majstorović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?