Banjaluka

Majkić: Nisam vratila otpreminu, jer to niko prije mene nije uradio

majkic
Foto: VL FOTO
25.10.2015.
u 12:51

- Kakvo je uopće to pitanje? Nisam utjecala na to da dobijem tu otpremninu. Da je bilo koji službenik prije mene vratio otpremninu, isto bih učinila i ja, ustvrdila je Majkić na pitanje novinara na press-konferenciji u Banjoj Luci

Članica Predsjedništva SNSD-a i poslanica ove stranke u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkić potvrdila je danas da nije vratila otpremninu, jer to nije učinio nijedan parlamentarac prije nje. - Kakvo je uopće to pitanje? Nisam utjecala na to da dobijem tu otpremninu. Da je bilo koji službenik prije mene vratio otpremninu, isto bih učinila i ja, ustvrdila je Majkić na pitanje novinara na press-konferenciji u Banjoj Luci.

Majkić je u srpnju ove godine otišla u mirovinu i dobila otpremninu u visini od šest plaća, odnosno oko 28.000 maraka. Međutim, nakon dva dana se ponovno aktivno vratila u politički život kao poslanica u državnom parlamentu. Ona je danas navela da je zakon tako definirao, da svatko ko ode u mirovinu automatski dobija otpremninu u iznosu od šest plaća.

-Istog trenutka kada sam dobila rješenje o umirovljenju, dobila sam i otpremninu, iako je nisam tražila, navodi Majkić i dodaje da ni na koji način nije postavila uvjet da se to dogodi.

-Stekla sam pravo na mirovinu nakon 40 godina rada, a istovremeno sam dobila mandat, dodala je ona.

Majkić je ponovila da SNSD nije zainteresiran za ulazak u Vijeće ministara BiH, a najave lidera NDP-a Dragana Čavića koji je pozvao Savez za promjene na vanparlamentarne oblike borbe protiv nekih odluka vlasti u RS-u nazvala je „pozivom na linč i nasilje“. Tvrdi da je “sreća da su građani to prepoznali“. - Hoće li Savez za promjene i dalje tražiti podršku u stranim veleposlanstvima? Hoće li i dalje odbijati kredit koji je dogovorila Vlada RS? SNSD nikada nije sporio nijednu ustavnu nadležnost BiH, ali tražimo da se poštuje RS, a sada trenutačno ne postoji nijedan mehanizam kojim bismo to kontrolirali, kazala je Majkić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije