Miklós Soltész posjetio Mostar

Mađarska uručila još jednu vrijednu donaciju za DOMPES

26.11.2021.
u 17:33

-Važno nam je da ovaj studentski dom ne služi samo za Hrvate, već i za Srbe i za Bošnjake. Jako nam važna ona misija koju rade franjevci, katolici u ovoj regiji, kako bi se nakon ružnog rata sačuvale kršćanske vrijednosti, naglasio je Soltész.

Miklós Soltész, mađarski državni tajnik za odnose s crkvom i etničkim zajednicama uručio je danas DOMPES-u (Domu kruha i Duha) u Mostaru vrijednu donaciju Vlade Mađarske koja će se iskoristiti za klimatizaciju sportske dvorane u ovom objektu. Ceremoniji je prisustvovao veliki broj predstavnika društvenoga života iz Mostara, ali i cijele Bosne i Hercegovine, koji su uveličali događaj kojim je Vlada Mađarske još jednom pokazala kako je izdašni donator projekta DOMPES-a.

Tom je prilikom Soltész naglasio kako je povjerenje najvrijednija ljudska stvar, kako u kršćanstvu, tako i među narodima.

Podsjetio je kako se prije nekoliko godina fra Iko obratio mađarskoj Vladi tražeći potporu, kazavši kako je htio pomoći kako Hrvatima, tako i Srbima i Bošnjacima.

-To je bilo zbog toga da bi na neki način izliječio rane koje su se stvorile nakon ružnog rata", podsjetio je Soltész na početke projekta DOMPES-a.

U kontekstu dosadašnje potpore pojasnio je kako je Mađarska uredila kuhinju i jedan kat, tu su i sobe, a sada se radi na dvorani.

-Važno nam je da ovaj studentski dom ne služi samo za Hrvate, već i za Srbe i za Bošnjake. Jako nam važna ona misija koju rade franjevci, katolici u ovoj regiji, kako bi se nakon ružnog rata sačuvale kršćanske vrijednosti, naglasio je Soltész.

Fra Iko Skoko osvrnuo se na ovu vrijednu donaciju, kazavši kako je od početku projekta izgradnje i opremanje DOMPES-a Vlada Mađarske pratila projekt i pomagala ga, a dokaz je i pomoć za cijeli jedan hodnik sa sobama.

-Vlada Mađarske je sada odlučila pomoći da završimo dvoranu, dnosno da uvedemo klimu, tj, hlađenje i grijanje", kazao je fra Iko, naglasivši kako je to iznimno vrijedna donacija koju nisu očekivali.

Posebna zahvala za sve do sada što je mađarska Vlada preko državnog tajnika Miklósa učinila za Dompes, a pogotovo za ovu sadašnju donaciju", poručio je fra Iko.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?