posjeta

Mađarski ministar obrane posjetio Misiju EUFOR-a

29.05.2017.
u 16:35

Mađarski ministar obrane István Simicskó posjstio je danas Misiju EUFOR-a, Operacija „Althea“, odnosno Glavnu komandu snaga Europske unije (GK EUFOR-a).

Komandant EUFOR-a, generalmajor Anton Waldner, poželio je dobrodošlicu mađarskom ministru obrane  u bazu “Butmir”. Tokom posjete u pratnji ministra bili su mađarski veleposlanik u BiH, Jozsef Negyesi i načelnik Generalštaba, general Tibor Benkő.

Tijekom sastanka s generalmajorem Antonom Waldnerom, razgovarano je o misiji EUFOR-a u Bosni i Hercegovini i programu osposobljavanja i obuke za Oružane snage BiH.

Komandant EUFOR-a zahvalio se članovima delegacije na kontinuiranoj podršci Oružanih snaga Mađarske i pohvali profesionalizam mađarskih vojnika koji službuju u misiji.

U sastavu misije EUFOR-a, Operacija „Althea“ trenutno služe vojnici iz 14 zemalja članica EU i pet partnerskih zemalja. EUFOR doprinosi održavanju sigurnog i stabilnog okruženja u BiH i pomaže promovirati okruženje u kom se mirovni proces može dalje odvijati, priopćeno je iz EUFOR-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?