šef Kluba HDZ-a u Zastupničkom domu

Lovrinović: SDA i probosanske snage ne pokazuju volju za rješavanje problema

Nikola Lovrinović
Fena
27.04.2022.
u 18:13

"Ako su im usta puna Bosne i Hercegovine i ako toliko žele mir i blagostanje, onda oni su prvi pozvani da to urade. Samo se ovdje prijeti da će demokratska manjina, ako dobije pravo da bira svoje predstavnike, nanijeti veliku štetu BiH", kaže Lovrinović

Kada imate volju i želju da riješite krupan problem, a ovog trenutka jedan od najvećih problema u BiH su izmjene Izbornog zakona, sve je moguće - izjavio je šef Kluba HDZ-a u Zastupničkom domu državnog parlamenta Nikola Lovrinović.

Lovrinović naglašava da, po njegovom mišljenju najmanju volju za promjene pokazuje SDA i probosanske snage, koje ne pokazuju volju za rješavanje očiglednih problema, što bi donijelo relaksaciju u državi i mogućnost za drugačije vidove suradnje, posebno s Republikom Hrvatskom.  

- To je neprihvatljivo u BiH koja je multietnična i multikulturalna država i koja nije promijenila Ustav. Država se ne može mijenjati na silu, bez dogovora s drugima i to je osnovna poruka koju upućujemo. Očekujemo od SDA razumijevanje. Ako su im usta puna Bosne i Hercegovine i ako toliko žele mir i blagostanje, onda oni su prvi pozvani da to urade. Samo se ovdje prijeti da će demokratska manjina, ako dobije pravo da bira svoje predstavnike, nanijeti veliku štetu Bosni i Hercegovini - izjavio je.

Kako je kazao, onoga trenutka kada je visoki predstavnik nametnuo Izborni zakon i promijenio ustav Federacije i ustav dvije županije, napravljeno je političko nasilje nad političkim pravima hrvatskog naroda.

Ključne riječi

Komentara 1

AL
Alle
20:08 27.04.2022.

Nisu oni probosanski, nego promuslimaske snage i ne žele suživot nego dominaciju kao i prije 500 gdo

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?