sastanak

Lovrinović s članovima Komiteta za obranu i sigurnost parlamenta Slovačke Republike

06.06.2022.
u 17:40

Zamjenik predsjedatelja Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini NATO-a Nikola Lovrinović razgovarao je danas s predsjedateljem Komiteta za obranu i sigurnost Parlamenta Slovačke Republike Jurajom Krupom i članovima tog Komiteta, koji borave u posjetu Bosni i Hercegovini.

Tijekom sastanka Lovrinović je upoznao goste s aktivnostima Delegacije PSBiH u PSNATO-a, posebno se osvrnuvši na nedavno završeno 68. proljećno zasjedanje PSNATO-a u Viljnusu, tijekom kojeg se na Komitetu za ekonomiju i sigurnost PSNATO-a raspravljalo o stanju na zapadnom Balkanu.

Razgovarano je i o aktivnostima institucija BiH na njenom euroatlantskom putu, o implementaciji Programa reformi Bosne i Hercegovine tijekom ove i protekle godine, te o političkoj realnosti naše zemlje u kojoj postoje različita viđenja euroatlantskog puta BiH.

Razgovarano je i o Misiji ALTHEA, njenoj efikasnosti, kao i sve otvorenijoj raspravi o budućnosti te Misije u BiH.

Konstatirano je i to da je uloga NATO Stožera u Sarajevu jako značajna i da je suradnja Delegacije PSBiH u PSNATO-a sa NATO Stožerom izuzetno dobra. Osim kontinuirane podrške aktivnostima koje realizira Delegacija PSBiH u PSNATO-a, NATO Stožer u Sarajevu je od posebnog značaja u svim aktivnostima koje jačaju sektor obrane i bezbjednosti BiH, ocijenjeno je tijekom razgovora.

Sastanku su nazočili zamjenik ministra inozemnih poslova BiH i predsjedatelj Komisije BiH za suradnju sa NATO-om Josip Brkić, veleposlanik Slovačke Republike u BiH Martin Kačo i vojni predstavnik Slovačke Republike u BiH pukovnik Milan Mindek, priopćeno je iz PSBiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?