brčko

Lovrinović pozdravio napore u vezi s pripremom odgovora na Upitnik EK

Lovrinović
03.03.2017.
u 17:02

Parlamentarni forum za europske integracije, u čijem radu je sudjelovao predsjedatelj Zajedničke komisije za europske integracije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Nikola Lovrinović,  pozdravio je danas u Brčkom napore svih nivoa vlasti u BiH da doprinesu pripremi odgovora na Upitnik Europske komisije.

Sudionici 8. sastanka Parlamentarnog foruma za europske integracije, tijela kojeg čine parlamentarne odbori za europske integracije sa svih nivoa vlasti u BiH, izrazili su očekivanje da će odgovori na pitanja iz Upitnika biti zadovoljavajući i da će BiH omogućiti stjecanje statusa kandidata za članstvo u Europskoj uniji (EU).

Obraćajući se sudionicima Parlamentarnog foruma, Lovrinović je govorio o aktivnostima Zajedničke komisije za europske integracije PSBiH, posebno naglasivši značajne rezultate serije okruglih stolova o izazovima u procesu europskih integracija koje je Zajednička komisija u prošloj godini organizirala širom BiH.

Lovrinović se osvrnuo i na aktivnosti članova Delegacije PSBiH u Parlamentarnom odboru za stabilizaciju i pridruživanje (POSP) između PSBiH i Europskog parlamenta, izražavajući nadu da će u skorije vrijeme biti postignut dogovor o sadržaju Poslovnika POSP-a, čime će rad ovog tijela biti u potpunosti aktiviran.

U raspravi o aktualnim pitanjima u procesu europskih integracija BiH, u kojoj su sudjelovali predstavnici županijskih skupština i članovi odbora za europske integracije u Narodnoj skupštini Republike Srpske, u oba doma Parlamenta Federacije BiH te u Skupštini Brčko Distrikta BiH, ukazano je na potrebu uspostavljanja svih struktura unutar dogovorenog mehanizma koordinacije u poslovima vezanim za proces integracija u EU.

Sudionici sastanka Parlamentarnog foruma podsjetili su u zajedničkoj izjavi na potrebu nastavka aktivnosti institucija izvršnih vlasti u BiH na provođenju akcijskih planova za realizaciju Reformske agende, kao dokumenta kojim se unapređuje socijalno-ekonomski ambijent podsticajan za daljnji ekonomski razvoj.

Parlamentarci sa svih nivoa vlasti podržali su i napore institucija izvršne vlasti u BiH na identifikaciji mjera koje je potrebno provesti u vezi sa utvrđenim stanjem i preporukama iz Izvještaja Europske komisije za BiH za prošlu godinu, priopćeno je iz PSBiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije