put ka EU

Lovrinović: Nadamo se da ćemo do konca godine dobiti status kandidata

Fena
07.06.2017.
u 11:15

Predsjedatelj Zajedničkog povjerenstva za europske integracije Parlamenta BiH Nikola Lovrinović je danas u Sarajevu, prije početka konferencije posvećene dvogodišnjici stupanja na snagu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) između BiH i Europske unije (EU), izjavio novinarima da je namjera da se objedini sve što je učinjeno u ove dvije godine nakon što je Sporazum stupio na snagu.

- Mi smo, čini mi se, puno toga učinili u ove dvije godine i po izvješću kojeg ste imali prigodu ranije čuti od Europske komisije - kazao je Lovrinović, dodajući da je postignut određeni napredak.

Nadamo se, istaknuo je, da ćemo do konca godine ili početkom iduće godine dobiti taj status, a "negdje sredinom iduće godine možda doći u poziciju da otvaramo određena poglavlja“.

Šef Misije OESS-a u BiH Jonathan Moore je izjavio novinarima da BiH mora ispuniti uvjete, a najbolji način za to je reformskim putem koji je jedini put naprijed za BiH.

- Svi su svjesni, posebno građani BiH, da je taj put jako dugačak. Morate biti uvjereni da je Misija OESS-a u BiH partner i svih institucija i svih građana ove zemlje - istaknuo je Moore.

U Sarajevu je jutros počela konferencija posvećena dvogodišnjici stupanja na snagu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) između BiH i Europske unije (EU).

Na skupu će najviši dužnosnici BiH i EU razmijeniti stavove i mišljenja o procesu europskih integracija BiH kao strateškom vanjsko-političkom cilju države, ostvarenom napretku zemlje nakon stupanja na snagu SSP-a, ulozi i rezultatima parlamenata u BiH u implementaciji obveza iz SSP-a, kao i o europskoj perspektivi BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?