Sportski ribolov

Ljubuški kandidiran za domaćinstvo Svjetskog prvenstva

13.03.2017.
u 09:00

Otvaranje ribolovne sezone na rijeci Trebižat predviđeno je za 2. travnja 2017. godine kada će biti organiziran zajednički svečani ručak, rečeno je na redovitoj sjednici Udruge športskih ribolovaca “Kravica” Ljubuški. Grgo Petrović, dopredsjednik Udruge, obznanio je kako su nedavno predali prijavu za natječaj za domaćina/suorganizatora 16. svjetskog prvenstva u lovu na predatore (grabljivice) s obale varalicom (SPIN) te je dodao kako se, uz neskromno iščekivanje, nada da će Ljubuški postati domaćin ovog prestižnog ribarskog natjecanja.

Okupljenima je Petrović prikazao film o rijeci Trebižat koji je izrađen u sklopu prijave za natječaj, te je članstvu objasnio kako će, ako dobiju, biti potrebno da se u organizaciju uključi i šire članstvo, da će se tražiti ribarski suci, a potom je predstavio i ostale uspjehe njihove Udruge u proteklom razdoblju.

Istaknuo je kako su oni, zasad jedini u Zapadnohercegovačkoj županiji, dobili koncesiju na čitav tok rijeke Trebižat od Klobuka (granica s Tihaljinom) do općine Čapljina, što im otvara brojne mogućnosti, odnosno, kako je rekao, iz potpisanog ugovora dobivaju određena prava, ali i obveze.

Dio sjednice posvećen je raspravi o izgradnji revira (posebnog ribolovnog područja), te su rekli kako smatraju da bi idealno mjesto za revir bilo od slapa Koćuša uzvodno do ribnjaka. Planiraju postaviti ploče s oznakama “Revir UŠR Kravica” te tamo izgraditi dva platoa s nadstrešnicom te klupama, stolom, roštiljem i sl. Na sjednici se raspravljalo o poribljavanju, a dobar dio rasprave posvećen je pitanju krivolova te kako ga spriječiti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije