poput Claudia Castellinija, Paola Bisija Alekse Gajića...

Ljubitelji stripa došli na svoje

21.10.2018.
u 08:45

Ljubitelji stripa su ovaj vikend došli na svoje jer se u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače, po treći put za redom održava Mostarski strip vikend, koji organizira udruga ljubitelja stripa iz Mostara - Mostrip. Na najveći strip-festival u BiH ove godine pristiglo je trinaest specijalnih gostiju iz šest zemalja: Italije, Španjolske, Sjeverne Irske, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i BiH. Mostar je imao čast ugostiti poznata imena svijeta stripa kao što su: Claudio Castellini, Aleksa Gajić, Dražan Kovačević, Enis Čišić, Luka Cakić, Paolo Bisi... Svi ovi autori rade za američke, talijanske i francuske izdavače i ove godine će pokazati Mostarcima svoju bogatu ponudu. Među strip crtačima zatekli smo Enesa Čišića iz Sarajeva koji od prve godine sudjeluje na festivalu u Mostaru.

“Ja sam od samih početaka na Mo. strip festivalu, a posebno me raduje program radionica za djecu i mlade gdje svojim djelovanjem uspijemo animirati okolinu za kulturu stripa. Mostarski festival je definitivno najbolji festival stripa u regiji. Pomoću ovakvih festivala svoje iskustvo dijelimo s mladima i inspiriramo ih da se bave stripom”, govori nam Čišić.

Predsjednik udruge MoStrip iz Mostara, koji treću godinu za redom organizira festival stripa, ističe da je ova manifestacija nastala iz velikih potreba za zdravim humorom a svojim postojanjem i sve većim zanimanjem opravdala postojanje. “Na ovogodišnjem festivalu predstavlja se 13 specijalnih gostiju, od kojih njih devet po prvi put. Uz to, imamo izložbu maketara, gostujućih autora, dječjih radova s naših radionica te bogatu burzu stripova s naših štandova. Ulaz je besplatan za sve zainteresirane”, ističe Šimić.

Mnogi posjetitelji na 3. mostarskom strip vikendu mogli su uživati u popularnim likovima stripa poput Alana Forda, Zagora, Dylana Doga, kroz burzu stripova te izložbenih radova gostujućih crtača maketara, među kojima se ističu makete tenkova našeg novinara Gorana Sudara. I ove godine, svi priznati crtači, kao gestu zahvale, uradit će plakate s motivima Mostara.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije