GV HNS

Ljubić: Treba biti jedan kandidat, ali to nisam ja

božo ljubić
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
21.03.2014.
u 09:19

Predsjednik HDZ-a Dragan Čović kazao je da će se o kandidatu za člana Predsjedništva odlučivati tek u svibnju ove godine

“Kazao sam već ranije kako se ne namjeravam kandidirati na ni jednu dužnost na sljedećim izborima i da će moje političko djelovanje biti u projektu Hrvatskoga narodnoga sabora sve dok osjećam da moje djelovanje pridonosi misiji HNS-a onako kako je ja poimam”, kazao je jučer Božo Ljubić, predsjednik Glavnog vijeća HNS-a. Dodaje kako smatra da HNS treba podržati jednoga kandidata za hrvatskoga člana Predsjedništva zbog dosadašnjega iskustva, dobro poznatih odredbi Izbornoga zakona i političkih namjera drugih političkih čimbenika na izborima.

Novi susret

Predsjednik HDZ-a Dragan Čović kazao je da će se o kandidatu za člana Predsjedništva odlučivati tek u svibnju ove godine. Čović je za Klix.ba potvrdio da je tijekom ovog mjeseca o prilikama u FBiH i preuređenju tog entiteta razgovarao sa zamjenikom predsjednika SDA i članom Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem, te liderom SBB BiH Fahrudinom Radončićem. On je najavio novi susret s dvojicom lidera do kraja mjeseca, a razgovarat će se o sličnim temama. “Ali osobno mislim i zbog ovih odnosa prema EU, briselske rasprave ministra vanjskih poslova i drugog, imam, dakle, osjećaj da većina njih misli da će čekati izbore pa će tek nakon izbora ozbiljnije početi baviti tom problematikom”, rekao je Čović dodavši kako će “pokušati još nešto raditi u tom pogledu”.

Politička stabilnost

Dodao je kako je s Izetbegovićem tijekom nedavnog susreta razgovarao oko Mostara, HN županije i SB županije, kao i drugih detalja jer su razgovorima prisustvovali reis-ul-ulema Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazović i kardinal vrhbosanski Vinko Puljić. “Ključno je da učinimo sve da se približe politički stavovi kako bi pomogli da nema grča u odnosima bošnjačkog i hrvatskog naroda. Ja sam zagovornik ideje da mi u BiH moramo napraviti jednakopravnost, te da, s druge strane, tražimo ekonomska i socijalna rješenja. No, bez političke stabilnost to ćemo teško napraviti. U dosta stvari se mi slažemo, ali, s druge strane, se smatra da nije vrijeme, da iskorake treba praviti poslije izbora. Napravit ćemo još jedan sastanak, vidjet ćemo”, objašnjava Čović.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?