Žepče

Likovna kolonija za učenike iz područnih OŠ ‘Fra Grga Martić’ - Ponijevo, Ozimica, Lug-Brankovići i Globarica

11.06.2016.
u 09:00

Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo “Naša baština” iz Globarice organiziralo je likovnu koloniju za učenike iz područnih osnovnih škola “Fra Grga Martić” - Ponijevo, Ozimica, Lug-Brankovići i Globarica kako bi obogatilo život mladih u ruralnim sredinama i doprinijelo da aktivnije sudjeluju u akcijama uređenja svojih mjesta stanovanja.

Na likovnoj radionici sudjelovala su 54 mališana, a njihov zadatak bio je nacrtati grafite na betonskom zidu na obalama rijeke Bosne, kao i slikanje na platnu.

Voditelj radionice bio je akademski slikar Saša Zečević.

Na obali rijeke Bosne na samome ulazu u Globaricu uređeno je “zeleno mjesto” u prirodi s klupama i stolovima gdje se mlade osobe mogu družiti i provoditi brojne aktivnosti od sporta, kulturnih događaja, dramskih predstava i slikanja u prirodi.

Duž Globarice protječe rijeka Bosna u dužini od sedam kilometara koja svojom prirodnom ljepotom mami poglede, ali zbog onečišćenja i količine otpada koji se zaustavlja na njezinim obalama, rijeka Bosne je sve manje privlačna zaljubljenicima u prirodu.

Zbog toga su članovi HKUD-a “Naša baština”, kroz prethodne projekte, uredili šetnicu, uklonili divlje odlagalište i izgradili mjesto za druženje u prirodi koje je sve više privlačno starima i mladima.

Cilj novog projekta “Mladi o kulturi u prirodi” jest okupiti mlade da predstave svoj rad izložbom likovnih radova i crteža u prirodnom ambijentu i kod njih izgraditi ljubav prema čistom okolišu. Projektom je predviđeno i uređenje prostora tzv. prirodne pozornice, na kojoj će se izvoditi sva kulturna događanja za stanovnike Globarice i susjednih mjesnih zajednica.

Ukupna vrijednost projekta je oko 11.000 KM, a ovu ideju je do sada podržalo Federalno ministarstvo kulture u iznosu do 3000 konvertibilnih maraka.

Implementacija projekta traje iduća četiri mjeseca, a planom su predviđene tri radionice u prirodi za mlade. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije