Dr. Aleksandar Babić

Liječnik iz Trebinja unatoč teškoj bolesti dolazi na posao s kisikom i pomaže pacijentima

Aleksandar Babić
Foto: Facebook
26.11.2023.
u 19:12

Dr. Babić ima 47 godina, radi kao liječnik u domu zdravlja. i na kisiku je po cijeli dan s obzirom na to da se bori s cističnom fibrozom, koja mu je uništila pluća

Dr. Aleksandar Babić iz Trebinja boluje od cistične fibroze te ima Kartagenerov sindrom, ali svaki dan dolazi na posao i pomaže pacijentima. Njegove kolege liječnici su izrazili želju pomoći mu u liječenju.

Kako je napisao njegov kolega Ivica Zdravković na svom Facebooku, Aca ima 47 godina, oženjen je, radi kao liječnik u domu zdravlja. I na kisiku je po cijeli dan s obzirom na to da se bori s cističnom fibrozom, koja mu je uništila pluća.

"Bori se kao lav. Ide na posao pod kisikom. Ne da se. I tako već godinama", kazao je on, prenosi Klix.ba.

S obzirom na Acinu nesebičnost i strast prema pomaganju ljudima, Zdravković je odlučio pronaći način kako bi pomogao njemu. Pisao je Univerzitetskoj klinici za torakalnu kirurgiju u Beču, koja je u posljednjih par godina izvela najviše transplantacija pluća u Europi, kako bi ga pregledali i operirali ako je to moguće.

S obzirom na to da mu još uvijek nisu odgovorili, Zdravković se nada da netko od kolega ima kontakt s liječnicima u Beču na navedenoj klinici kako bi urgirali da ga samo pregledaju i kažu je li je operacija moguća.

Njegov slučaj je posebno težak i s obzirom na to da ima Kartagenerov sindrom, što znači da su mu svi organi smješteni napokako, u smislu da je srce desno, jetra lijevo i slično.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije