protupravno stečeno

Lijanovićevi ljudi državi vraćaju 120.000 KM

Lijanović
03.04.2016.
u 16:11

Županijski sud u Tuzli osudio je Merseda Šerifovića, zastupnika u Skupštini Tuzlanske županije i predsjednika Županijskog odbora Narodne stranke Radom za Boljitak, na dvije i pol godine zatvora, prenosi Jabuka.tv.

Kako prenosi FTV, nakon što je potpisao sporazum o priznanju krivice, Šerifović je pušten iz pritvora, a državi će morati vratiti 50.000 KM koje je protupravno stekao.

Također, Suad Čamdžić, bivši savjetnik federalnog ministra poljoprivrede, osuđen na dvije i pol godine zatvora, pušten je iz pritvora, a državi će morati vratiti 70.000 KM.

U pritvoru su još ostali Jerko Ivanković Lijanović, bivši federalni ministar poljoprivrede, i njegov savjetnik Stipe Šakić, koji su optuženi da su, prilikom dodjele poljoprivrednih poticaja organizirano uvjetovali poljoprivrednike i na taj način nezakonito stekli protupravnu imovinsku korist veću od 817.000 KM.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?