tradicionalna manifestacija

Ličnost godine 2017. – Igor Radojičić, gradonačelnik Banja Luke

11.12.2017.
u 19:29

U Banja Luci, u organizaciji "Nezavisnih novina", održana je tradicionalna manifestacija "Ličnost godine in memoriam Željko Kopanja 2017." na kojoj je po 15. put izabrana "Ličnost godine", javljaju Nezavisne. 

Ličnost godine 2017. po izboru "Nezavisnih novina" je Igor Radojičić, gradonačelnik Banja Luke, a nagradu mu je uručio Aleksandar Kopanja, zamjenik direktora "Nezavisnih novina".

"Izuzetna mi je čast primiti ovo priznanje osobito što podsjeća i nosi ime mog velikog prijatelja Željka Kopanje, koji je istrajavao u osmišljavanju svojih projekata. Ova nagrada predstavlja izuzetnu čast za mene, ali isto tako i za moj tim i moje suradnike koji su ovdje i kojima zahvaljujem na godini predanog rada", rekao je Radojičić.

Rekao je da je ovo velika pohvala i gradu Banja Luci za sve ono što su pokrenuli 2017. godine. 

"Mnogo toga očekujem tek 2018. godine", rekao je Radojičić.

Najbolji ministar u FBiH – Zora Dujmović

Najbolji ministar u Federaciji Bosne i Hercegovine, je Zora Dujmović, ministrica kulture i sporta, a nagradu joj je uručila Vesna Iliktarević, urednica politike u "Nezavisnim novinama".

Nazočne je pozdravila Sandra Gojković Arbutina, glavna i odgovorna urednica "Nezavisnih novina".

"Od prošle godine manifestacija nosi naziv "Ličnost godine in memoriam Željko Kopanja", u čast i sjećanje na idejnog tvorca i osnivača "Nezavisnih novina" Željka Kopanju, a koji je preminuo 8. kolovoza 2016. od posljedica srčanog udara. Mi koji smo s njim godinama radili, ali i svi koji su ga poznavali, dobro su sjećaju da do posljednjeg dana nije prestajao pozivati na dijalog i koliko je živio ideju pomirenja i suživota. Zato želimo i dalje, kao medij, prepoznati i nagraditi one koji su razmišljali slično, pokušali mjenjati stvari na bolje, dajući prednost ovim vrijednostima, i u tome bili uspješni", rekla je Sandra Gojković - Arbutina, glavna i odgovorna urednica "Nezavisnih novina".

Najbolji ministar u Vijeću ministara BiH – Semiha Borovac

Najbolji ministar u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine je Semiha Borovac, ministrica ljudskih prava i izbjeglica, a nagradu joj je uručio Saša Čavrag, urednik "Nezavisnih novina".

Najbolji ministar u Vladi RS – Anton Kasipović

Najbolji ministrar u Vladi Republike Srpske, je Anton Kasipović, ministar pravde, a nagradu mu je uručio Milan Šekara, urednik portala nezavisne.com.

Gospodarstvenik godine Dušan Torbica - Elnos Grupa

Zahvaljujući izuzetnim poslovnim rezultatima iz ove godine nagrada gospodarstvenik godine pripala je generalnom direktoru Elnos Grupe Dušanu Torbici, a nagradu mu je uručila Diana Radić, izvršna direktorica "Nezavisnih novina".

Podvig godine - Jelena Trikić – Zoran Mijić

Prilikom odluke za dodjelu priznanja za podvig godine pod nazivom "Jelena Trikć - majka hrabrost", uređivački kolegij "Nezavisnih novina" je imao jako veliki broj kandidata ove godine.

U konkurenciji najhumanijih djela ove godine priznanje za podvig godine zasluženo odlazi u Kozarsku Dubicu, u ruke Zorana Mijića.

Novinar godine – Denis Bojić

Urednički kolegij "Nezavisnih novina" odlučio je prestižnu novinarsku nagradu "Nikola Guzijan" dodijeliti Denisu Bojiću, novinaru RTRS-a, a nagradu mu je uručila Sandra Gojković Arbutina, glavna i odgovorna urednica "Nezavisnih novina".

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?