Popis pučanstva razotkrio prijevare

Legitimne zastupnike u Dom naroda birat će županije u kojima je najviše Hrvata

bih...09.10.2009...siroki brijeg...veliki navijacki prosvjedi u sirokom brijegu...vise tisuca ljudi iz svih krajeva hercegovine i regije okupilo se u centru sirokog brijega Photo: Tomislav Milicevic/Vecernji list
07.08.2016.
u 07:00

Posljednji popis pučanstva u BiH umnogome bi trebao promijeniti odnose glede načina izbora nacionalnih predstavnika u županijske, entitetske i državne institucije te, prije svega, pomoći da se zaustave pokušaji izigravanja demokracije prigodom nametanja političkih predstavnika Hrvatima. Popis je također razotkrio još jednu važnu činjenicu, kojom je uglavnom manipuliralo političko Sarajevo - s brojem predstavnika manjina koji s tek nekoliko postotaka, a napose skupinom koja sebe naziva Bosanci, predstavljaju za političke odnose zanemarivu skupinu.

Alijansa, ‘Platforma’...

Prije svega, rezultati popisa su važni za određivanje kvota za izbor izaslanika u domove naroda i to je za Hrvate jedno od najkrupnijih političkih pitanja glede čega će se morati otvoriti rasprava.

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?