sastanak s Dodikom

Lavrov: Svako rušenje, erozije Daytona, mogu izazvati teške posljedice

SRNA
14.12.2020.
u 19:21

Lavrov:

Republika Srpska je naš partner i imamo dobre odnose. Imamo zajednički stav da je Dayton temelj funkcioniranja BiH, treba poštovati njegove temelje i tri konstitutivna naroda i dva entiteta, rekao je Sergej Lavrov, ministar vanjskih poslova Ruske Federacije.

On je nakon sastanka s Miloradom Dodikom, predsjedateljem Predsjedništva BiH, rekao je kako su imali konstruktivne razgovore i da su više puta sa Dodikom razgovarali ove godine, pišu Nezavisne. 

Tvrdi da Rusija kao jedan od jamaca Daytonskog sporazuma poštuje principe i sve poziva da poštuju njegove temelje i principe.

"Ovi temelji zahtijevaju da svi problemi budu riješeni konsenzusom i uz poštovanje i nemiješanje u unutarnje stvari izvana", kazao je Lavrov.

Dodao je kako je odgovornost na lokalnim i zakonskim predstavnicima BiH i da je odavno trebalo zatvoriti Ured visokog predstavnika.

"Ne treba nikakav međunarodni protektorat jer već davno BiH postala članica Vijeća sigurnosti i za to ne treba sačuvati protektorat", kazao je Lavrov.

"Svako rušenje, erozije Daytona, mogu izazvati teške posljedice", rekao Lavrov.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?