Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Lagumdžija potvrdio odlazak s čela SDP-a nakon 17 godina!

- Nažalost, ja samo Kongresu mogu podnijeti ostavku. SDP je brod u uzburkanom moru, ali nismo Costa Concordija i nisam kapetan koji bi taj brod napustio, tvrdi Lagumdžija
16. listopada 2014. u 22:56 2 komentara 1985 prikaza
lagumdzija
Foto: agencije

"U ponedjeljak je sjednica Predsjedništva stranke, a u subotu će zasjedati Glavni odbor na kojem ćemo donijeti odluku o organiziranju izvanrednog kongresa. Mene je Kongres izabrao i on je mjesto gdje kompletno rukovodstvo treba položiti račune", kazao je predsjednik SDP-a Zlatko Lagumdžija nakon stranačkog "brodoloma" i ostavki na stranačke dužnosti odlazećeg premijera Federacije i sada već bivšeg generalnog tajnika SDP-a Nermina Nikšića, te također već bivšeg dopredsjednika SDP-a, te odlazećeg ministra prometa i komunikacija u Vladi Federacije Damira Hadžića.
Nermin Nikšić tvrdi da je razlog njegove ostavke katastrofalan rezultat SDP-a, a ne priprema Bakira Hadžiomerovića za predsjednika stranke od strane Zlatka Lagumdžije o čemu se već naveliko govori.
- Podnošenje ostavki mene i Nikšića je moralna obaveza. Siguran sam da bi i Zlatko Lagumdžija podnio ostavku, ali bismo se našli u statutarnoj pat poziciji - kazao je Damir Hadžić slikovito objasnivši kako netko "ovaj brod mora dovesti do luke".

Lagumdžija je kazao da nikoga ne priprema na mjesto predsjednika SDP-a.

- Jedini čovjek koji sigurno to neće biti sam ja i to je od ranije poznato - kazao je lider SDP-a istaknuvši kako će odgovarati Kongresu koji ga je i birao. - Nažalost, ja samo Kongresu mogu podnijeti ostavku. SDP je brod u uzburkanom moru, ali nismo Costa Concordija i nisam kapetan koji bi taj brod napustio. Sa ovom posadom i sa mnom kao kapetanom, SDP ćemo dovesti u jednu mirnu luku. Jesmo doživjeli brodolom, ali smo obvezni članovima SDP-a kazati što smo učinili. Kapetan snosi najviše odgovornosti - dodao je Lagumdžija, koji je čelo SDP-a BiH preuzeo davne 1997. godine.

Kako "Dnevni avaz"  saznaje izanredni kongres SDP-a bit će održan za otprilike 20 dana i na njemu će biti izabran novi predsjednik i novo rukovodstvo ove stranke.

  • Deleted user:

    I o ovome ce se poceti uskoro SIPA propitivati.

  • Miki2:

    Ma šta ti znaš što je moral. Karijeru se stvorili galamom, ne damo bosnu, Hrvati hoće da je dijele. To vam je sva pamet bila, lopovi SDP-ovski.