PLAN

Kuvajćani imaju čak 232 tvrtke trenutačno u BiH

Fahrudin Radončić
Foto: VL FOTO
29.11.2013.
u 09:14

Od tog broja mnoge nisu aktivne i nadležne agencije će u idućem razdoblju provjeriti u koje su svrhe formirane te tvrtke, odnosno jesu li samo pokriće za dobivanje boravka i kupovinu nekretnina

Povodom brojnih upita medija vezano uz informacije o organiziranom doseljavanju većeg broja osoba iz Kuvajta u Bosnu i Hercegovinu, glasnogovornik Ministarstva sigurnosti BiH Admir Malagić priopćio je službene informacije kojima raspolaže spomenuto ministarstvo. - Prema podacima kojima raspolažu nadležne institucije u BiH, u našoj državi registrirane su 232 kompanije državljana Kuvajta.

Od tog broja mnoge nisu aktivne i nadležne agencije će u idućem razdoblju provjeriti u koje su svrhe formirane te tvrtke, odnosno jesu li samo pokriće za dobivanje boravka i kupovinu nekretnina (kuća i placeva) i za brojne fizičke osobe - navodi se u priopćenju. Malagić opovrgava kako se radi o naseljavanju pola milijuna Arapa, te navodi kako se radi o nekoliko tisuća ljudi koji bi se trebali doseliti u BiH. - Mjere koje poduzima Ministarstvo sigurnosti BiH i policijske agencije u BiH su isključivo sigurnosne prirode.

Naime, ne radi se ni o kakvom sprečavanju dolaska državljana Kuvajta.

Naprotiv, ohrabrujemo i pozivamo investitore i turiste iz ove države da posjete i ulažu u našu zemlju. Međutim, svi stranci koji dođu u Bosni i Hercegovinu moraju poštovati zakone ove države - zaključuje se u priopćenju Ministarstva sigurnosti BiH.

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Fahrudin Radončić potvrdio je da se BiH suočava s problemom doseljavanja Arapa i najavio mogućnost skorog donošenja zakona koji bi spriječio državljane arapskih zemalja da masovno dolaze u BiH i kupuju nekretnine na njenoj teritoriji, s namjerom da tu i ostanu.

“Ne očekujem da će biti problem da takav zakon bude usvojen u Parlamentarnoj skupštini BiH, a onda je na redu Tužiteljstvo BiH da radi svoj posao, to jest pravosuđe”, rekao je Radončić za BH Radio prije nekoliko dana. Dodao je kako svi moraju poštovati zakone ove zemlje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije