„Vratimo nadu zavičaju“

„Kulturno-vjerska baština Hrvata Bosne i Hercegovine“ u Jajcu

14.11.2019.
u 19:17

U Jajcu će 16. i 17. studenog biti održana II. manifestacija „Kulturno-vjerska baština Hrvata Bosne i Hercegovine“, pod geslom „Vratimo nadu zavičaju“.

Udruga 13 rujan Jajce, u suradnji sa župom Sv. Ivana Krstitelja Podmilačje, župom Svete Marije Anđeoske, Sesvetska Sopnica, Udrugom Vitezovi kraljevskog grada Jajca; Udrugom Prijatelji kraljevskog grada Jajca, Zagreb, predsjedateljem Općinskog vijeća Jajce, gosp. Ivom Šimunovićem, Javnom ustanovom Dom kulture Jajce, Javnom ustanovom Sport i rekreacija Jajce te Javnom ustanovom Agencija za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca organizira II. manifestaciju Kulturno-vjerska baština Hrvata Bosne i Hercegovine, pod geslom Vratimo nadu zavičaju na koju su pozvana brojna kulturno-umjetnička društva iz Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, prenosi Nedjelja.ba. 

Pokrovitelji su Središnju državni ured za Hrvate izvan RH i Hrvatska matica iseljenika.

Prva manifestacija pod ovim geslom održana je prošle godine u Sesvetskoj Sopnici, Zagreb, uz bogati kulturno-umjetnički program zavičajnih klubova Hrvata iz Bosne i Hercegovine u Republici Hrvatskoj, te kulturno-umjetničkih društava iz Bosne i Hercegovine. Ove godine čast organiziranja manifestacije pripala je kraljevskom gradu Jajcu što će imati i posebnu simboliku jer se organizira upravo na 558. obljetnicu krunidbe posljednjeg bosanskog kralja Stjepana Tomaševića.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?