JESTE LI ZNALI

Kuhalo za vodu vam je puno kamenca? Riješite ga se vrlo jednostavno

Shutterstock
23.08.2019.
u 08:31

Postoje dva načina kako očistiti kamenac, a oba su jednako djelotvorna

Ovaj kuhinjski uređaj je vrlo jednostavan za korištenje i pomaže kod kuhanja, ali ima jedan nedostatak. Vrlo se brzo nakupi mnogo bijelog sloja kamenca, pogotovo u kućanstvima s jako tvrdom vodom, a postoje efektivni načini kako ga očistiti.  

Prvi uključuje alkoholni ocat koji se koristi za čišćenje dosta površina u kućanstvu.

Ocat je poznat da otapa kamenac i sigurno će djelovati u ovom slučaju. Jedini je mali problem intenzivan miris koji ostaje nakon, ali s nekoliko ispiranja i on će otići.

Potrebno je uliti ocat i vodu u kuhalo u istom omjeru i prokuhati do vrenja. Kasnije se dobro ispere i još nekoliko puta prokuha čista voda.  

Osim octa, u ovoj situaciji je odličan i limun. Kriška limuna se ubaci u kuhalo, kao i sam sok limuna i prokuha se. Ovisno o nakupinama kamenca, kasnije je potrebno s nečime dodatno ostrugati ostatke kamenca, a za to je odlična drška kuhače ili neki drugi sličan predmet.  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije