Gradonačelnik Mario Kordić osvrnuo se na rezultate mostarske zračne luke

Kroz Zračnu luku Mostar od svibnja prošlo više od 10 tisuća putnika

29.08.2023.
u 21:50

Uspješnost projekta pokrenutog ovog proljeća vidljiva je i kroz konkretne brojeve, a koji pokazuju kako je u samo nekoliko ljetnih mjeseci kroz Zračnu luku prošlo više od deset tisuća putnika

Zračna luka Mostar, važan element mozaika prometne revitalizacije regije Hercegovine, a na koju se gleda u kontekstu strateških mogućnosti za unaprjeđenje različitih segmenata gospodarstva juga BiH, u posljednjih nekoliko mjeseci ostvaruje iznimno dobre rezultate, najviše zahvaljujući stalnoj vezi koju preko Croatia Airlinesa ostvaruje sa Zagrebom, a onda i sa svim većim europskim metropolama, piše Večernji list BiH.

Dobri pokazatelji

Uspješnost projekta pokrenutog ovog proljeća vidljiva je i kroz konkretne brojeve, a koji pokazuju kako je u samo nekoliko ljetnih mjeseci kroz Zračnu luku prošlo više od deset tisuća putnika. Sve to jasan je signal kako i dalje treba ulagati u održavanje zračne veze sa Zagrebom i drugim europskim središtima, a upravo je to jučer najavio i mostarski gradonačelnik Mario Kordić, poručivši kako Zračna luka Mostar ostvaruje kontinuirani rast. U razdoblju između 3. svibnja i 20. kolovoza putovalo je više od 10.000 putnika, potvrdio je Kordić, kazavši kako je od početka mandata revitalizacija Zračne luke Mostar jedan od strateških ciljeva. U tom je kontekstu podsjetio kako su javnosti prezentirali jedan od ciljeva, a koji je bio osiguranje redovite linije s jednim od velikih gradova uz stalan rad na unaprjeđenju infrastrukture.

Dokaz o tome da su u ovoj godini ostvarili značajan napredak je, naglasio je, i broj od 10 tisuća putnika u kratkom razdoblju.

Na tome se očito neće stati jer vlasti, kao i menadžment Zračne luke, ciljaju na dodatno podizanje ljestvice uspješnosti poslovanja, a koja će se reflektirati i kroz još veći broj putnika. -Svjesni kako Mostar ima perspektivu od višestrukog povećanja, odlučili smo osigurati nastavak redovite zračne linije tri puta tjedno prema Zagrebu i u zimskom razdoblju - potvrdio je Kordić, izrazivši mišljenje kako je prevažno zadržati kontinuitet tijekom cijele godine, a ohrabruje i stajalište Croatia Airlinesa kako je za njih ova linija perspektivna s obzirom na to da se vidi značajno povećanje broja putnika u odnosu na raniji aranžman prije nekoliko godina. Dodao je kako Zračna luka kontinuirano raste, uz redovitu liniju preko Zagreba s ostatkom Europe i ugovorene čarter-letove, te ističe kako su ovakvim pozitivnim pristupom sigurni samo u nove iskorake i povećanje broja putnika.

Zračna veza sa Zagrebom, osim što se već pokazala iznimno uspješnom u svega nekoliko mjeseci operacionalizacije, ima zajamčenu budućnost te otvara nove perspektive gospodarskog razvoja ne samo Mostara, već i velikog dijela Hercegovine. Takav zaključak proistječe iz činjenice da je Croatia Airlines članica najvećeg svjetskog saveza "Star Alliance", a što pak otvara mogućnost putnicima iz Mostara da vrlo lako te u kratkom razdoblju dođu do brojnih europskih destinacija. Koristi takvog pristupa ogledaju se kroz nekoliko razina, počevši od turizma pa do drugih oblika poslovne djelatnosti, a nije nevažno ukazati i na činjenicu da zračna povezanost predstavlja condicio sine qua non snažnijeg investicijskog zamaha.

Daljnji potencijali

Osim toga, Zračna luka Mostar, i kada gledamo ugovorene čarter-letove, važan je segment osnaživanja turističke ponude regije Hercegovine, koja obiluje nizom destinacija koje bilježe sve veću posjećenost, a koja dodatno može biti unaprijeđena osiguranjem novih linija s nekim važnim europskim središtima. Posljednji, ali ne i manje važan dio slagalice je osnaživanja veza s iseljeništvom koje kroz postojeću vezu preko Zagreba dobiva nove mogućnost kada govorimo o brzini dolaska u domovinu, a što sa sobom otvara i vrata već temeljito započetoj priči o gospodarskom povezivanju preko dijaspore, koja može biti svojevrsni most, ali i motor pokretač stranih investicija u Bosni i Hercegovini.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?