Susret u Bruxellesu

Krišto s Weberom: Implementacija rezultata Općih izbora mora se žurno dovršiti

21.03.2023.
u 17:13

Govoreći o aktualnoj situaciji u BiH, Krišto je istaknula pozitivnim brzu uspostavu Vijeća ministara BiH. Iskazala je kako pod njezinim predsjedanjem, europske i euroatlantske integracije čine visoki prioritet u ovom mandatnom razdoblju.

Predsjedateljica Vijeća ministara BiH i zamjenica predsjednika HDZ-a BiH Borjana Krišto danas je u Bruxellesu održala sastanak s predsjednikom Europske pučke stranke (EPP) Manfredom Weberom

Naglasak sastanka bio je na europskom putu Bosne i Hercegovine u svjetlu statusa kandidata, predstojećim reformama, aktualnim unutarnjim pitanjima kao i procesima uspostave vlasti na svim razinama.

Krišto je istaknula zadovoljstvo povijesnim iskorakom statusa kandidata, koji dolazi kao prvi značajan iskorak na tom putu od predaje Zahtjeva za članstvo, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

U tom pogledu, iskazala je zahvalnost za podršku Europskoj pučkoj stranci, za koju je istaknula da su dugogodišnji predani partneri europske BiH.

Govoreći o aktualnoj situaciji u BiH, Krišto je istaknula pozitivnim brzu uspostavu Vijeća ministara Bosne i Hercegovine. Iskazala je kako pod njezinim predsjedanjem, europske i euroatlantske integracije čine visoki prioritet u ovom mandatnom razdoblju.

Naglasila je očekivanje kako će se proces uspostave vlasti uspješno završiti u postojećim rokovima, ističući kako se implementacija rezultata Općih izbora održanih 2022. godine mora žurno dovršiti u cilju stabilizacije i napretka.

Govoreći o ključnim prioritetima, Krišto je istaknula opredijeljenost za njihovo žurno i učinkovito provođenje.

U tom svjetlu je kao prioritet istaknula i provođenje ograničenih ustavnih izmjena i izmjena Izbornog zakona BiH kako bi se otklonile postojeće nejednakosti i diskriminacija te u potpunosti zaštitila kolektivna i individualna prava.

Na koncu, Krišto je naglasila očekivanje kako će navedeni koraci dovesti do potrebne stabilizacije, napretka i iskoraka na putu prema Europskoj uniji i Sjevernoatlantskom savezu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?