sastanak na marginama svjetskog ekonomskog foruma

Krišto s Plenkovićem u Davosu: 'Hrvatska jedan od najboljih prijatelja BiH'

Plenković i Krišto u Davosu
17.01.2024.
u 20:30

Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto razgovarala je u Davosu s predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Andrejom Plenkovićem o nastavku europskog puta BiH. Predsjedateljica Krišto je iskazala zahvalnost premijeru Plenkoviću na njegovom osobnom angažmanu i potpori europskom putu naše zemlje. Naglasila je kako je Hrvatska jedan od najvećih vanjskotrgovinskih partnera i jedan od najboljih prijatelja Bosne i Hercegovine, te kako bilateralni odnosi nikada nisu bili na većoj razini, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Tijekom zajedničkog sastanka, upriličenog na marginama svjetskog ekonomskog foruma, naglašeno je kako nastavak intenzivne suradnje u oblasti gospodarstva, infrastrukture, tehnologije i drugim sferama predstavlja zajednički interes obje zemlje.

Premijer Plenković je iskazao snažnu potporu Republike Hrvatske europskim integracijama Bosne i Hercegovine i naglasio važnost nastavka politike proširenja Europske unije.

Predsjedateljica Krišto je informirala premijera Plenkovića o pojačanim naporima Vijeća ministara BiH na ispunjavanju 14 ključnih prioriteta iz Mišljenja Europske komisije.
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije