Krišto: Poslovnikom je propisano kakva je procedura ako netko nema podršku

Borjana Krišto
20.09.2017.
u 15:19

Predsjedateljica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto je, govoreći o uvrštavanju u dnevni red današnje sjednice točke koja se tiče podrške Vijeću ministara BiH, kazala novinarima da je na prošloj sjednici donesen zaključak koji je suprotan poslovniku, naglašavajući da nema nikakvog utemeljenja da se od strane jednog doma zaduži predsjedatelj Vijeća ministara za skupljanje potpisa podrške.

Po njenim riječima, činjenica jeste da je Zastupnički dom usvojio takav jedan zaključak. Danas se tražilo od Kolegija da  dostavi informaciju o tome.

- Ja sam, kao predsjedateljica, informirala ovaj dom da Kolegij radi u sukladu s Poslovnikom i da smo taj kao i sve druge zaključke proslijedili onome na koga se odnose. Što se tiče ove točke dnevnog reda, ne znam u kom pravcu će ići rasprava. Nismo dobili nikakav pisani materijal - navela je Krišto.

Kazala je da ne može govoriti da li Vijeće ministara ima podršku ili nema.

- Poslovnik također govori o tome, ako netko nema podršku kakva je procedura. Ukoliko netko traži smjenu Vjeća ministara ili nekakvo nepovjerenje, zna se kako se treba postupiti u skladu sa Poslovnikom i kad su u pitanju rokovi i kad su u pitanju zahtjevi. U skladu s tim, mi ćemo se ponašati - navela je Krišto.

U dnevni red današnje sjednice uvrštena je točka Informacija Kolegija i predsjedatelja Vijeća ministara BiH o zaključku usvojenom na prethodnoj sjednici koji glasi: „Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH zadužuje predsjedatelja Vijeća ministara Denisa Zvizdića da do iduće sjednice prikupi potpise poslanika čiju podršku ima u svom radu kako bi se u idućem razdoblju mogao donijeti stav o statusu Vijeća ministara BiH“.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije