Bilateralni sastanak

Krišto i Kovačevski: Intenziviranje suradnje između BiH i Sjeverne Makedonije

18.02.2023.
u 18:43

Krišto je pozvala premijera Kovačevskog da posjeti Gospodaraki sajam u Mostaru, a premijer Kovačevski se zahvalio, te u istom kontekstu, pozvao predsjedateljicu Krišto na PRESPA forum dijalog koji se održava u Sjevernoj Makedoniji

Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto i predsjednik Vlade Sjeverne Makedonije Dimitar Kovačevski na marginama 59. konferencije o sigurnosti u Minhenu razgovarali su o intenziviranju suradnje između dviju država i EU integracijama.

Krišto je istaknula dobre i prijateljske odnose Bosne i Hercegovine i Sjeverne Makedonije izrazivši interes dviju zemalja za unapređenje ekonomske suradnje u obostranom interesu. U tom kontekstu, predsjedateljica je pozvala premijera Kovačevskog da posjeti Gospodaraki sajam u Mostaru, a premijer Kovačevski se zahvalio, te u istom kontekstu, pozvao predsjedateljicu Krišto na PRESPA forum dijalog koji se održava u Sjevernoj Makedoniji, priopćeno je iz Vijeća ministara.

Tijekom susreta bilo je riječi o važnosti zajedničkih projekata u regiji u vrijeme globalne energetske krize i međusobnoj potpori zemalja regije pod okriljem Berlinskog procesa, temeljne platforme za ubrzanije približavanje cijele regije Europskoj uniji. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije