SIPA

Krimolovci“ u studenome zaprimili 391 poziv od kojih su 42 sa korisnim informacijama

Krimolovci
01.12.2022.
u 16:45

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su u studenome 2022. godine registrirali ukupno 391 poziv, od kojih su 42 poziva sa korisnim informacijama o kaznenim djelima i izvršiocima, na osnovu kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko - obavještajnih izvještaja.

Putem telefonske linije „Krimolovci“, zaprimljeno je ukupno 296 poziva, od kojih je pet  poziva bilo sa korisnim informacijama o krivičnim djelima i izvršiteljima.

Takođe, putem elektronskog obrasca za prijavu kaznenog djela na službenoj web stranici SIPA-e, zaprimljeno je 95 prijava, od čega je 37 prijava bilo sa korisnim informacijama. 

U mjesecu studenom su pristigle 24 povratne informacije po kojima je postupala SIPA ili su dostavljene od strane nadležnog policijskog tijela.

Pored navedenog, policijski službenici SIPA-e su dali 46 savjeta građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja „Krimolovci“ - 080 020 505.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?