VLADA FBiH

Kreditno zaduženje za Koridor Vc od 110 milijuna eura

vlada fbih
07.10.2015.
u 17:06

Vlada Federacije BiH danas je, na sjednici u Sarajevu, izmijenila Odluku o načinu namjenskog utroška sredstava ostvarenih po temelju pristojbe za uspostavu rezervi naftnih derivata za razdoblje 2014.-2018. godina, čime je rebalansiran plan za razdoblje 2014.-2018. godina u koloni koja se odnosi na 2015. godinu. 

Federalna vlada utvrdila je Prijedlog Upravnom odboru Uprave za neizravno oporezivanje za oslobađanje rudnika u Federaciji BiH od plaćanja putarine za dizel gorivo za 2016. godinu u količinama namijenjenim za proizvodnju u ukupnom iznosu od 29.178.966 Vlada FBiH utvrdila je i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državnoj službi u FBiH, čime se njegove odredbe usklađuju s nedavno donesenim Zakonom o radu i uputila ga u parlamentarnu proceduru po hitnom postupku. Jedan od razloga za donošenje izmjena i  dopuna ovog je i potreba za reorganizacijom javne uprave u FBiH s ciljem da državna služba bude racionalnija, uz povećnje efikasnosti i ekspeditivnosti, što je u skladu s Reformskom agendom za razdoblje 2015.-2018. godine, koju je usvojila Vlada Federacije BiH.

Federalna vlada usvojila je, na prijedlog Federalnog ministarstva kulture i sporta, ovogodišnji Program utroška s kriterijima raspodjele sredstava namijenjenih podršci kinematografiji. Radi se o ukupnom iznosu od 1.760.000 konvertibilnih maraka. Usvojeno je i izvješće o radu Fondacije za kinematografiju za 2014. godinu.

Vlada FBiH je danas upoznata s informacijom o kreditnom zahtjevu JP Autoceste Federacije BiH d.o.o. Mostar za Koridor Vc, te podržala inicijativu da kreditnim zaduženjem kod Kuvajtskog fonda za arapski ekonomski razvoj (KFAER) budu osigurana sredstva za realizaciju projekta na poddionici Klopče - Donja Gračanica u iznosu do 50 milijuna eura. Vlada je podržala i inicijativu da za Projekt Koridor Vc - na poddionici Buna - Počitelj i poddionici Donja Gračanica - Tunel Pečulj (Zenica Sjever) budu osigurana kreditna sredstva kod Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u iznosu do 60 milijuna eura.

Federalna vlada podržala je i inicijativu da kreditnim zaduženjem kod Međunarodnog fonda za poljoprivredni razvoj (IFAD) bude osigurano 7.930.000 dolara za realizaciju Programa razvoja ruralne konkurentnosti, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošču Vlade FBiH. 

Na današnjoj sjednici Vlada FBiH prihvatila je inicijativu Federalnog ministarstva financija da po hitnom postupku budu donesene izmjene i dopune Zakona o pripadnosti javnih prihoda u FBiH kako bi Grad Sarajevo bio uključen u direktnu raspodjelu javnih prihoda Federacije BiH. Federalna vlada je donijela i više kadrovskih odluka i rješenja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije