BRITANSKI MONARH

Kralj Charles opet u javnosti nakon teške dijagnoze: Sve se promijenilo, ne smije biti s obitelji

31.03.2024.
u 12:47

Bio je dobro raspoložen, a stigao je u službenom automobilu tamnocrvene boje. Mahao je okupljenima te je zahvalio svima koji su mu poželjeli da brzo ozdravi.

Kralj Charles i Kraljica Camilla stigli su u Windsor na misu na Uskrs. Ovo je prvo važno pojavljivanje kralja u javnosti nakon što mu je dijagnosticiran rak. Bio je dobro raspoložen, a stigao je u službenom automobilu tamnocrvene boje. Mahao je okupljenima te je zahvalio svima koji su mu poželjeli da brzo ozdravi. Kako je to izgledalo pogledajte u našoj galeriji.

U crkvi neće sjediti blizu svoje obitelji, kao što to inače čini, jer mora izbjegavati bliskost s ljudima s kojima nije u kontaktu svaki dan zbog terapije. Kako navode britanski mediji, neće se pojaviti ni na obiteljskom ručku. 
Ovaj put na misi neće biti ni Williama ni Kate, a ni njihove djece, za razliku od prošle godine kada su se svi pojavili zajedno u plavim odjevnim kombinacijama. 

Inače, britanski kralj Charles na tronu je samo 18 mjeseci, a planovi za njegov sprovod već su spremni. Operacija Menai Bridge naziv je koji su dali stručnjaci za njegov sprovod, slično kao što je za kraljicu Elizabetu naziv bio operacija London Bridge. Strani mediji pišu da to nije protokol koji je standardan nego je i nužan. - Neki članovi osoblja kraljevske obitelji vjeruju da je kraljevo stanje lošije nego što se piše u medijima - kazao je izvor za američke medije. Operacija Menai Bridge započet će pomicanjem Charlesovog tijela iz Buckinghamske palače u Westminster Hall. Tamo će ležati, dok će njegov sprovod biti upriličen devet dana kasnije. Najvjerojatnije će biti pokopan u kraljevskoj riznici u dvorcu Windsor. 

- Imat će svu pompu koja priliči britanskom monarhu - dodaje izvor. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?