Stvaraoci RS

Krajišnik: RS je trajna kategorija, ukidanje bi bilo loše

stvaraoci rs
26.11.2016.
u 15:01

Tko hoće podijeliti BiH - mora imati suglasnost sva tri naroda, Tko je želi unitarizirati mora imati suglasnost sva tri naroda", kazao je Krajišnik.

Na Jahorini se održava prvi sabor Asocijacije "Stvaraoci Republike Srpske", na kojoj će danas biti donesena i deklaracija o očuvanju Republike Srpske.

Sabor Asocijacije "Stvaraoci RS" sazvan je povodom 25 godina od održavanja prve Skupštine srpskog naroda u BiH, naglasili su organizatori. 

Sabor će donijeti deklaraciju o očuvanju RS, kazao je za N1 jedan od osnivača, predratni predsjednik Skupštine BiH i haaški osuđenik Momčilo Krajišnik.

Naglasak je na pomirenju i približavanju srpskih stranaka u RS, kazao je Krajišnik, a ovim saborom se upućuje poruka politikama u BiH, ali i visokom predstavniku te međunarodnoj zajednici.

"Raskoli nisu dobro došli u BiH, osobito međunacionalni. Treba se natjecati u ekonomskim problemima. Štetno je problematiziranje Dana Republike Srpske, za RS, kao i za druge narode u BiH", kazao je Krajišnik.

"RS je trajna kategorija i svi oni koji je pokušavaju ukinuti - sigurno loše rade. Ništa se u BiH ne bi trebalo dogoditi i ne može se dogoditi po mom mišljenju bez suglasnosti tri naroda. Naš tradicionalni tronožac bi trebao biti orijentir svima. Tko hoće podijeliti BiH - mora imati suglasnost sva tri naroda, Tko je želi unitarizirati mora imati suglasnost sva tri naroda", kazao je Krajišnik.

Skup podržava i predsjednik SDS-a, Vukota Govedarica.

"Naše pravo je da čuvamo RS i u jednom, i u drugom smislu. U prvom, RS mora biti unutra na stabilnim nogama. To znači da je Dayton rješenje koje nije zadovoljilo niti jedne, niti druge, niti treće u BiH. Dayton je naša realnost, u kojoj trebamo imati stabilnost u BiH, u regiji i živjeti u miru", kazao je Govedarica.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?