Ministri donijeli niz odluka

Krajem travnja ili početkom svibnja zajednička sjednica Vijeća ministara i Vlade RH

09.03.2017.
u 07:45

Dan nakon zasjedanja Parlamentarne skupštine Zastupničkog doma Parlamenta BiH, održana je i sjednica Vijeća ministara na kojoj su, za razliku od kolega parlamentaraca ministri usvojili veći broj točaka.

Pričja gripa u BiH i plan

Treba istaknuti da je definiran okvirni datum zajedničke sjednice Vijeća ministara BiH i Vlade RH. Termin održavanja zajedničke sjednice biti će krajem travnja ili početkom mjeseca svibnja, rekao je predsjedatelj Denis Zvizdić. Objasnio je kako će se na dnevnom redu naći sva otvorena pitanja koja postoje između dvije zemlje. Među ostalim, Vijeće ministara je na jučerašnjoj sjednici održanoj u Sarajevu prihvatilo mjere za poboljšanje uvjeta vanjskotrgovinskog poslovanja i podrške domaćoj proizvodnji u oblasti poljoprivrede i prehrambene industrije. Na prijedlog Ministarstva civilnih poslova donesena je Odluka o formiranju Interresorne radne grupe za unaprijeđenje dopunskog obrazovanja djece bosanskohercegovačkih iseljenika. Donesena je odluka da se formira skupina za odgovor na računalne incidente za institucije BiH, u okviru Ministarstva sigurnosti. To će značiti bolju i efikasniju cyber zaštitu i veću sigurnost za potencijalne investitore. Na ovaj način djeluje se preventivno te stvaraju uvjeti za pravovremenu reakciju na neovlašteni upad u informacijsko-komunikacijske sustave institucija BiH. Prihvaćena je Informacija o pojavi visoko patogene influence ptica u BiH i zadužilo Ured za veterinarstvo BiH da nastavi koordinaciju aktivnosti na provođenju potrebnih mjera za suzbijanje i sprečavanje širenja bolesti. Usvojena je Informacija o aktivnostima Agencije za sigurnost hrane BiH na uspostavi sustava kontrole prisustva genetički modificiranih organizama u hrani i hrani za životinje u BiH.

Struja i pogodnosti

Naposlijetku, k znanju je primljena Informacija o inicijativi „Western Balkan 6 – Zapadni Balkan 6“ čiji je cilj realizacija inicijative šest država regije, članica Energetske zajednice Juigoistočne Europe, o uspostavljanju elektroenergetskog tržišta. Implementacija inicijative „Zapadni Balkan 6“ će direktno utjecati na bolju organizaciju internog tržišta el. energije u BiH, što će omogućiti kupcima el. energije da raspolažu boljom ponudom usluge snabdijevanja energijom, a u isto vrijeme će omogućiti domaćim elektroprivrednim poduzećima da lakše plasiraju svoje viškove el. energije na tržišta zemalja regije.• 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije