UTJEČU NA PUNO TOGA

Kontracepcijske pilule smanjuju dio mozga koji je kontrolira seksualni nagon!

Shutterstock
08.12.2019.
u 16:22

Znanstvenici si otkrili da žene koje uzimaju kontracepcijske pilule imaju značajno manji hipotalamus - regiju mozga odgovornu za regulaciju hormona.

Oštećenje hipotalamusa može uništiti ženski seksualni nagon, raspoloženje, apetit, otkucaje srca i san. Šokantno otkriće dolazi nakon istraživanja predstavljenog na godišnjem sastanku Radiološkog društva Sjeverne Amerike, koje je ispitalo 50 žena, od kojih je 21 koristila pilulu, prenosi nypost.com. Svih 50 žena prošlo je pretragu mozga, a liječnici su izmjerili veličinu hipotalamusa svakog sudionika.Bili su zapanjeni kada su otkrili razliku u moždanoj strukturi žena koje uzimaju tablete u usporedbi s onima koje ne.  Doktor Michael Lipton, profesor radiologije na Medicinskom fakultetu Albert Einstein u New Yorku, rekao je: "Otkrili smo dramatičnu razliku u veličini moždanih struktura između žena koje su uzimale oralne kontraceptive i onih koje nisu. Ova početna studija pokazuje jaku povezanost i trebala bi motivirati za daljnje istraživanje učinaka oralnih kontraceptiva na moždanu strukturu i njihov potencijalni utjecaj na moždanu funkciju."

Lipton je također pronašao snažnu povezanost između manjeg volumena hipotalamike i većeg bijesa i depresivnih simptoma. Unatoč tome, rekao je da je taj nalaz "preliminarni". Prema istraživačima, ovo je prvi put da je zabilježeno strukturno djelovanje spolnih hormona, uključujući tablete za oralnu kontracepciju, na humani hipotalamus. To dolazi nakon što je otkriveno da pilula može diktirati u koga se zaljubljujete i značajno smanjuje vaš seksualni nagon. Psihologinja, Dr. Sarah Hill otkrila je da utječu na seks, privlačnost, stres, glad i poremećaj u prehrani, emocije, prijateljstva, agresiju, raspoloženje, učenje i još puno drugih stvari. Rekla je da žene na piluli privlače manje muževni muškarci i manje ih zanima seks. To je zato što je hormon progesteron, koji tijelu šalje poruku da ovulacija nije potrebna, dominantan u vašem ciklusu. Rekla je: "Umjesto da imaju povećanu sklonost seksi muškarcima visoke plodnosti žene koje uzimaju tablete pokazuju nepokolebljivu prednost muškarcima s manje muških lica i glasova."

Ranije ove godine, stručnjaci su upozorili da bi milijun žena mogao piti pogrešnu kontracepcijsku pilulu - i možda u tišini trpe neugodne nuspojave kao što su: mučnina, glavobolja i migrena, debljanje, promjene raspoloženja, gubitak libida, gubitak mjesečnice, promjenu u PH vagine, pritisak i bol u grudima, iscijedak između menstruacija.  Liječnici procjenjuju da 3 milijuna žena pati od gadnih nuspojava kontracepcije. Ipak trećina nikada nije rekla da ima problem svom liječniku, što znači da vjerojatno nisu svjesni da bi moglo doći do riješenja. Početkom ove godine jedna medicinska sestra je tvrdila da je pilula izazvala dva moždana udara u jednom tjednu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?