SARAJEVO

Konferencija za medije povodom svečanog zaključenja Prve sinode Vrhbosanske nadbiskupije

07.12.2021.
u 10:43

Povodom svečanog zaključenja Prve sinode Vrhbosanske nadbiskupije koje će biti u srijedu, 8. prosinca 2021. u sarajevskoj katedrali Srca Isusova Vrhbosanska nadbiskupija poziva sve zainteresirane medijske kuće na konferenciju za medije u utorak, 7. prosinca u 11 sati u prostorijama Nadbiskupske rezidencije u Sarajevu (Josipa Stadlera 13). 

Prisutnim medijskim djelatnicima obratit će se: 

- kardinal Vinko Puljić, nadbiskup metropolit vrhbosanski i predsjednik Sinode

- dr. vlč. Mario Bernadić, generalni tajnik Sinode i profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu

- dr. mons. Slađan Ćosić, generalni vikar Vrhbosanske nadbiskupije i voditelj eklezijalno-pravnog sinodskog povjerenstva 

Biskupijska sinoda jedan je od najvažnijih događaja u Vrhbosanskoj nadbiskupiji u posljednjih 30 godina. Poslije svečanog otvorenja koje je bilo 11. rujna te održanih pet zasjedanja na kojemu su članovi Skupštine raspravljali o Radnom dokumentu Sinode i nakon što su povjerenstva pripravila Završni dokument isti su, apsolutnom većinom, potvrdili članovi Skupštine te će on biti predan kardinalu Puljiću. Time je Sinoda doživjela svoj vrhunac budući da je pripremno razdoblje započelo još 2012., prenosi Ureda za odnose s javnošću Vrhbosanske nadbiskupije.

Iz Vrhbosanske nadbiskupije mole medijske djelatnike koji će taj dan biti na konferenciji da se pridržavaju epidemioloških mjera koje su propisale nadležne institucije. 

Sve dodatne informacije moguće je dobiti u Uredu za odnose s javnošću Vrhbosanske nadbiskupije na broj: +387 65 059-562 ili na e-mail: glasnogovornik.vn@gmail.com. 

Više pojedinosti o Prvoj sinodi Vrhbosanske nadbiskupije kao i o održanim zasjedanjima moguće je pronaći na službenoj stranici Nadbiskupije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?