stranke jedinstvene

Komšić priznao da je HDZ jedini predstavnik Hrvata

željko komšić
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
03.11.2013.
u 11:22

Po Komšiću, prijedlog za provedbu presude “Sejdić - Finci” je prijedlog Stranke demokratske akcije koji bi trebao omogućiti da jedan član Predsjedništva BiH bude iz Hrvatske demokratske zajednice, a ostala dva se biraju na izborima.

Nakon propasti pregovora u Budimpešti koji su jasno dali do znanja da će vodeće bošnjačke stranke i dalje nastaviti birati hrvatske predstavnike u vlasti, uključujući hrvatskog člana Predsjedništva, izaslanike u Domu naroda, oglasio se i Željko Komšić koji zauzima hrvatsko mjesto u Predsjedništvu BiH. Po Komšiću, prijedlog za provedbu presude “Sejdić - Finci” je prijedlog Stranke demokratske akcije koji bi trebao omogućiti da jedan član Predsjedništva BiH bude iz Hrvatske demokratske zajednice, a ostala dva se biraju na izborima.

“Mi se ovdje igramo demokracije i ljudskih prava. Sve ono o čemu se priča ovih mjeseci o presudi “Sejdić - Finci” je ustvari rješavanje hrvatskog pitanja. Nema priče o presudi “Sejdić - Finci” u njihovim razgovorima, a Europljani, nažalost, sudjeluju u takvoj politici”, rekao je Komšić. Istodobno, njegov bivši stranački mentor s kojim se razišao Zlatko Lagumdžija, predložio je uvođenje četiri člana Predsjedništva, i to po dvojicu iz dva entiteta čime bi zamaskirao definitivnu podjelu srpski i bošnjački dio zemlje.

No, obojica su, a napose Komšić, pokazali da savršeno dobro znaju kako su izveli izborne makinacije, te da to načelo žele održati i dalje. Komšić je praktično priznao kako je HDZ i u zadnja dva ciklusa kao stranka osvojio najveći broj glasova kod Hrvata, a što implicira da je to bio slučaj s kandidatima ove stranke za državno Predsjedništvo. No, Komšiću su mandat u državno Predsjedništvo dali Bošnjaci. A da je to tako vrlo plastično pokazuju izborni rezultati.

Nakon Predsjedništva cilj je s instant Hrvatima osvojiti Dom naroda, a time i vlasti u Federaciji, odnosno državi BiH. Posebno je znakovito kako se Komšić, koji je u dva navrata smješten u stolicu rezerviranu za predstavnika hrvatskog naroda, sada isključivo zauzima za rješavanje pitanja manjina. Zvuči apsurdno! A tako i jeste, naročito kada strani dužnosnici promatraju ono što se događa u BiH. A to i jest cilj sarajevske čaršijske politike da Hrvate svedu na mjeru njima podobnih političara, i onih koji su i u današnjim okolnostima spremni prihvatiti Ahdnamu kao mjeru slobode.

Bošnjački političari su spremni ići toliko daleko da se potpuno obustavi put BiH u Europu jer zasigurno nadglasavanje drugog konstitutivnog naroda i nametanje političke volje u ime lažne demokracije i ljudskih prava nije europski demokratski standard.
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?